Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Storsylen

Date:
12.09.2020
Duration:
8:34h
Distance:
21.4km
Map    

Reprise Elverum

Date:
22.08.2020
Duration:
1:27h
Distance:
7.5km

Vi har vært på Raskiftet 2012, men etter gransking av kart og kommunegrenser har vi strengt tatt ikke vært på Elverums kommunetopp på Raskiftet Sør. Det ble ordnet denne gang. Siden sist har det dukket opp flere enorme vindturbiner. Vi parkerte ved veibommen. Da vi var klare til å gå kom styrtregnet, og vi kastet oss inn i bilen igjen. Eirik kunne fortelle ved å se på yr-appen at det skulle bli en værlomme etter 30 min. Det stemte faktisk, og vi klarte gjennomføre uten regn. Det var tordenvær i lufta, og det smeller skikkelig når lynet slår ned i vindturbinene. Det opplevde vi heldigvis bare akkurat ved start og da vi kom tilbake til bilen. Rundt anlegget så vi varselskilt om dette. Vi forsøkte jogge opp til toppen i jevn oppoverbakke. Sti hele veien. Tilbake store deler gjennom >>>

Map    

Heimdalshøe. Innlandet/Oppland komplett.

Date:
18.08.2020
Duration:
3:38h
Distance:
12.2km

Jeg hadde lenge sett på om vi kunne gå turen fra Sikkildalseter da det burde bli kortere biltur fra Lillehammer. Men det endte med at vi kjørte Gudbrandsdalen, Heidalen og opp til Valdresflya, ca 3 timer. Parkerte på en parkeringslomme akkurat på kommunegrensa Vågå/Øystre Slidre og startet på en sti her som vi gikk på opp til Brurskardstjønne. Etter dette var det lett å gå på tørt fjellterreng. Noe steinur siste del til toppen. Niste og te på termos på toppen med utsikt inn i Jotunheimen hvor tåke og regn for forbi. Fint vær og short for oss.

Map     1 comment

Lang tur til Njunis

Date:
12.08.2020
Duration:
9:49h
Distance:
26.7km

Overnatta i bilen innerst i Dividalen og var klare til tur ca 8:30. Sti gjennom bjørkekratt og opp de første 2-300 høydemetrene. Myggen herjet og jeg måtte trekke myggnett over hodet og bytte fra kortermet til langermet. Hadde hatt på myggmiddel ved start, men var temmelig ergelig vi ikke tok med boksen. Heldigvis forlot de små irriterende beista oss etter at vi kom opp og ut av skogen. Det var behagelig temperatur å gå i, og fram til fjellet lettgått. Bratt og tung steinur opp til sørtoppen. Eirik gikk så fort at jeg mista han av syne der oppe på toppen og virra litt rundt før vi ble gjenforent. Grei siste stigning, fortsatt i steinur. Stor militær radar og div annet på toppen. Vi bestemte oss for å gå ned igjen noen høydemetre før vi spiste matpakka. Eirik foreslo å gå >>>

Map    

Spanstinden med tåke på toppen

Date:
10.08.2020
Duration:
3:45h
Distance:
11.0km
Map    

Langlitinden i strålende sommervær

Date:
08.08.2020
Map    

Skrivartinden

Date:
07.08.2020
Duration:
4:47h
Distance:
11.1km

Lettgått i myra som etter hvert ble brattere og brattere. Stedvis veldig bratt de siste 500 høydemetre, hvorav ca 300 steinur. Litt eksponert siste bit til toppen. På vei ned falt jeg på en vippesten og ble litt forslått på kne og hånd. Sekken tok heldigvis imot da jeg landa på ryggen. Men det gikk helt greit å fullføre turen. Ved starten av turen var det skilt med informasjon om forbud mot molteplukking, det betyr vel at grunneier har molter som næring. Men man kan plukke og spise underveis, leste jeg meg opp til etter turen.. Fin tur hvor målet var synlig hele tida!

Map    

Burnestinden

Date:
05.08.2020
Duration:
2:57h
Distance:
6.1km

Familietur inkl barnebarn til Vesterålen. Vi parkerte ved Straumsjøen p-plass, det var plass til 4-5 biler, og en luke igjen til oss. Litt rart at det Burnestinden ikke var nevnt som turmål blant alle skiltene ved parkeringen. Bratt sti til å begynne med, så flatet det litt ut over en fin eng. Deretter ble det litt kronglete over noen steinpartier med litt klyving som gikk veldig greit. Stien var lett å følge da det viste seg at det var rødmerket sti helt til toppen. På toppen var det vindstille og utsikt i alle retninger, en fantastisk dag. Ned igjen var vi oppom tre andre småtopper som også er PB-elementer.

Map    

Prestkona i nydelig sommervær

Date:
03.08.2020
Duration:
2:12h
Distance:
5.1km
Map    

Tysnessåta i tåke og regn

Date:
30.07.2020
Duration:
1:35h
Distance:
3.3km
Map     2 comments