Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Lauparen innhyllet i tåke

Date:
23.08.2019
Duration:
5:02h
Distance:
13.4km

Vi ble invitert som barnevakt til barnebarnet da foreldrene skulle i bryllup i Liabygda. Og med en ferieuke igjen passet vi på å dra til Sunnmøre. Siste topptur var til Lauparen. Bompenger 30 kr kontant inn til Grytalisetra. Vi startet på fin sti. De siste 4-500 høydemetrene gikk bratt opp, og ett sted ble vi uenige om hvor stien egentlig gikk. Det ble en liten bomtur da vi valgte å gå til venstre, men skjønte etter en stund at det var feil. Gikk tilbake og rett etter der vi tok feil, var det jernstenger satt fast i fjellet som vi kunne holde i. Dessuten var det laget trappetrinn, så vi skjønte vi var rett. Dessverre tåke på toppen, men lite vind, så matpakka ble inntatt der. Hyggelig å bli henta av sønn og barnebarn d vi kom tilbake.

Map    

Vardane på Sula

Date:
22.08.2019
Duration:
2:01h
Distance:
6.7km
Map    

Sande og Herøy

Date:
21.08.2019
Duration:
2:02h
Distance:
8.2km
Map    

Fin tur på Hareidlandet

Date:
21.08.2019
Duration:
2:54h
Distance:
8.8km
Map    

Lang tur til Bindals høyeste

Date:
08.08.2019
Duration:
8:15h
Distance:
17.9km

Eirik, Kristin og Anne på tur. Eirik navigerte stort sett etter Aask og Sondres gps-spor. Vi startet i siste sving nord for tunellen og det gikk rett opp med en gang. Først i skog, så varierende fjellterreng med noe vegetasjon i mellom. Høydemetrene kom fort, og vi bikket etter hvert over kanten og fikk se dagens mål.Så var det ned ca 300 høydemetre igjen, skled på noen snøflekker. Deretter gikk vi lett oppover med direkte kurs mot toppen, men måtte dreie noe mot høyre for å krysse elva før den kastet seg ut som en foss. Turen opp tok 4:11, vi hadde klart og fint vær og tok flere bilder. Praktfullt var synes av 10 reinsdyr på en snøfonn sørvest for oss. De enset oss ikke, og vi kunne observere dem lenge. Tilbake tok vi omtrent samme rute, men ned fra Middagstinden ville Kristin >>>

Map    

Kveldstur i strålende vær

Date:
07.08.2019
Duration:
2:37h
Distance:
11.5km

Det var greit å finne fram til startstedet for turen, det var skiltet ved innkjøringen til gården. Forsøkte se etter bonden for å spørre hvor vi kunne parkere, men det var ingen ute, så vi kjørte forsiktig igjennom gården og videre over jordet. Parkerte ved neste jorde, og fikk kontakt med bonden som kjørte traktor, fikk tommel opp. Vi gikk så fort vi kunne opp alle bakkene, fulgte rødmerket sti. Over vegetasjonen var det lett å gå. God sikt og stort sett så vi stien. Vindstille og praktfullt på toppen, for en dag! Ned forsøkte jeg å løpe, men ble litt tom, så Eirik sto klar med en neve molter hver gang jeg nådde han igjen. Takk!

Map    

Trollvasstinden i flott sommervær

Date:
06.08.2019
Duration:
5:18h
Distance:
9.9km

Vi ga opp denne turen etter 3 km i 2011 da det var regn og tåke. Ferieturen i år passet godt med en tur innom Vega, så da værvarslet var særdeles gunstig, siktet vi oss inn på kommunetoppen. På turen opp lå tåka rundt toppen hele tiden, det var bratt og effektive høydemetre. Vindstille og god temperatur. Greit med rødmerket sti opp, god plass til alle 4 par som hadde tatt turen og hadde en lang rast på toppen. Tåka forsvant og kom, men vi hadde totalt sett flott utsikt i alle retninger. En utrolig flott tur sammen med Eirik, Tom og Kristin.

Map    

Vistkjerringa med Eirik og Kristin

Date:
05.08.2019
Duration:
6:41h
Distance:
16.5km

Kjørte nordfra etter overnatting i Mosjøen og parkerte så langt sør vi kom på grusveien i Eiterådalen. Vi gikk først bratt opp på sti til vi kom til nasjonalparkgrensa. Deretter fulgte vi stort sett et spor som var lagt ut på ut.no. Vi gikk noe sørover for å unngå et par kløfter som kunne være vanskelige å passere. Flere steder passerte vi snødekte områder, staver var gode å ha der. På vei tilbake var det ett sted litt skummelt å gå ned fra snøen da den dannet en skavl. Det var varierende geologi, slik det var omtalt på informasjonstavla ved starten av turen. Noen steder glattskurt fjell og lett å gå, noen steder litt kronglete fjellformasjoner. Godt vær og høyt skydekke. Vindstille.

Map