Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kunne ha syklet helt fram

Date:
02.11.2014
Duration:
1:16h
Distance:
8.3km
Map    

Kjapp tur med utsikt

Date:
02.11.2014
Duration:
0:27h
Distance:
2.1km
Map    

Gråvær og regn

Date:
01.11.2014
Duration:
1:23h
Distance:
6.1km
Map    

Østfold ferdig

Date:
15.10.2014
Duration:
0:40h
Distance:
3.3km

Endelig passet det godt å ta med seg denne toppen. Må innrømme at jeg gjorde et forsøk for over tre år siden, omtrent da jeg begynte kommunetopprosjektet men kartgrunnlag fra gule sider. Det var en av de første turene med GPS, og mannen hjemme kunne i etterkant finne et orienteringskart og mine GPS-spor og lett fortelle at jeg hadde vært på feil sted. Denne gangen var saken enkel. Parkerte på vei mot Svinndal akkurat ved kommunegrensa Råde/Våler og tok stien opp til myra, videre opp til toppen. God sikt på veien med utmerket halogen hodelykt.

Map    

50årsgave

Date:
21.09.2014
Duration:
1:38h
Distance:
4.1km

Var i 50-årslag hvor jubilanten ønsket seg opplevelser. Blant flere alternative opplevelser valgte hun å være med på topptur til Vestfold. Vi tok Moss-Horten, fulgte vei 306 til Høyjord og derfra var det skiltet til Merkedammen. Turen opp til Brånafjell var stort sett på sti, unntatt siste delen. Gløtt av hav og Skrim fra toppen. Etter kort turiststopp ved Vestfolds eneste stavkirke på Høyjord kjørte vi til og parkerte ved jorde på Skatvedt rett før bom og skilt om privat vei. Stien her var bedre enn forrige tur, og opp til Høgståsen i Stokke fulgte vi røde plastbånd. Rast og medbrakt mat her. Ferje Sandefjord Strømstad hjem. Så får vi se om våre venner er blitt kommunetoppfrelste.

Map     2 comments

Siste mulighet før snøen legger seg

Date:
06.09.2014
Duration:
10:04h
Distance:
23.5km

Overnattet i telt på Gjendesheim da vi kom fram sent fredag kveld. Denne første helga i september var det godt værvarsel, og køen til første båt på Gjende begynte å forme seg lenge før kl 07. Vi var blant dem, men båtmannskapet var praktiske og kjørte en ekstra tur før første offisielle tur kl 07:45. Det betydde at vi var klare til toppbestigning allerede kl 08:15. Vi gikk over Raudhamrane. Været var skyet, men vi hadde veldig god sikt. Siste bratta opp til steinbua var veldig seig, og derfra gikk vi i noe nysnø. Så rett over til Glittertind. Gikk Memurudalen tilbake, deilig og fin sti. Turen er estimert til 7-9 timer, vi brukte 10 inkl pauser.

Map     1 comment

Senjas høyeste. Blå himmel, men ikke utsikt

Date:
30.08.2014
Duration:
5:20h
Distance:
9.4km

Helgetur til Tromsø med besøk hos nyinnflyttet sønn. Vi satset på Senja da værmeldingen var på vår side. Kjørte over Kvaløya en drøy time og tok ferja 8:45 fra Brensholmen. Fokosten smakte godt på båten. Vi parkerte på en parkeringsplass innerst i Mefjorden, det viste seg at mange ville til toppen denne dagen. Det var fin sti opp til Breitindvatn. Vi gikk nord for vannet og opp skaret til kommunegrensa mot Lenvik. Der kom vi heldigvis inn på stien opp eggen til toppen. Det var fint merket, men et par steder på vei opp som var vanskelig å klyve opp for meg, men med litt dytt bak, en hjelpende hånd og tåkelagt utsyn gikk det greit. Tåka ble tjukkere jo høyere opp vi kom, men akkurat da vi kom til toppen, stakk sola fram. Litt merkelig med blå himmel over oss og ingenting >>>

Map    

Joggetur etter jobb

Date:
25.08.2014
Duration:
0:43h
Distance:
5.2km
Map    

Kveldstur

Date:
18.08.2014
Duration:
1:20h
Distance:
6.5km

Det passet fint å besøke en venninne fra skoletiden som bor i Røyken. Hun er treningsglad og sa ikke nei til en tur på Røykens høyeste topp. Det tok en knapp time for meg å kjøre direkte fra jobb. Vi fikk parkere hjemme hos en bekjent på Jakslandveien og gikk raskt veien oppover mot målet. Ut.no-appen var igjen fin å bruke, vi kunne følge sti nesen helt til toppen. Fant der noen bolter i fjellet og så fint over til Drammensfjorden. Retur samme vei. Kunne ha tatt turen mye raskere med sykkel fon den som har dårlig tid..

Map    

Båt, geiter, chevre, topp og bad

Date:
10.08.2014
Duration:
1:11h
Distance:
5.4km

Endelig passet det å komme seg til Håøya. Søndag i august var en grei dag å få parkering rett ved Akvariet i Drøbak, og vi tok rute 602 Son - Aker brygge to stopp til Håøya øst. Fulgte så skilt til Naturverkstedet på øya med geitefarm og deilig ost og brød på planke. Gikk tilbake til bukta 2-300 meter fra der vi hadde gått i land, fant stien til toppen og småjogget opp. Vi mistet rødmerkene etpar steder, men det gikk greit å komme seg opp i terrenget. På toppen var det bolt og rester etter militær aktivitet. Fulgte lett stien tilbake, deilig med bad. Båtruta passet fint, 12:40 fra Drøbak, og 16:10 tilbake. Eirik var med.

Map