Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergstoppen

Date:
29.09.2017
Map    

Bergstoppen

Date:
27.09.2017
Map    

Takk for denne gang Hammerfest!

Date:
25.09.2017

Siste dag i Hammerfest for denne gang. Uten bil, med utgangspunkt på "Prærien" har det blitt mange fine turer i den fantastisk flotte naturen her med utsikt til øyer, hav og fjell. I dag ville de andre på treningssenter, mens jeg ville ta en fjelltur. Samme nydelige vær, sol og vindstille. Opp Reindalen og opp på Steinfjellet. Fortsatte videre til Muvravarri, og rusla litt rundt oppe på topp platået. Noenlunde samme vei tilbake.

Map    

Steinfjellet

Date:
24.09.2017

Morgentur sammen med Laurits.

Map    

Gavlen, Havøysund

Date:
22.09.2017

Tur til Havøysund fra Lillefjord i flott høstvær. Gikk sammen med Kirsten i terrenget fra sentrum og opp på Gavlen. Skrev i turboka og ruslet bort til varden, mens vi nøt den flotte utsikten mot Rolvsøya og Ingøya. Fulgte veien ned igjen. Vel nede spiste vi middag. Varmt i sola, og ikke et vindpust, så vi kunne sitte ute og nyte maten. Etterpå gikk Reidar og Laurits på besøk på sykehjemmet, Kirsten skulle handle litt, mens jeg rakk en tur på Varden rett opp for sentrum.

Map    

Steinfjellet

Date:
21.09.2017

Mer vind i dag, frisk bris- liten kuling på fjellet. Gikk opp råket I Reindalen, og opp på Steinfjellet. Nedigjen, og oppom Storfjellet, og to andre småtopper med flott utsikt mot Sørøya, Seiland og Håja. Tilbake på øversia av flyplassen, og gangveien opp til Orionsvei. Snart Lillefjord og hytta til Kirsten og Reidar et par dager.

Map    

Muvravarri

Date:
20.09.2017

Er så kjempeflott å være Hammerfest i dette været! Dagens tur starta på råk opp Reindalen, før jeg tok bratt opp på toppen av Steinfjellet 384 med flott varde. Fortsatte forbi "ufoen", og videre høydedraget nord-vestover. Så litt ned og mellom to fine vann, kryssa råk som kom opp fra Forsøl, og gikk relativt bratt opp på Muvravarri. Flott utsikt over hav og øyer I Vest-Finnmark. Tilbake over utsiktspunkt lenger sør-vest, med særlig fin utsikt til nordenden av Sørøya. Oppom Storfjellet før jeg gikk bratt ned til skianlegget. Sol fra skyfri himmel, disig og litt frisk vind på tur tilbake.

Map     2 comments

Kvalfjordfjellet

Date:
19.09.2017

Tur fra Orionsvei på Prærien. Gikk sammen med Laurits til Hyggevannet, der han ville prøve fiskelykken. Jeg fortsatte til Røde Kors hytta. Derfra i lettgått terreng mot Kvalfjorden, og etterhvert oppover lia mot toppen. Mot toppen ble det bare bratt steinrøys. Flott utsikt på toppen. Varmt i sola, så det ble en god pause der oppe, før jeg satte kursen nedover. Gikk en brattere vei ned, og måtte litt opp igjen der jeg havna ved noen bratte skrenter. Nede i bjørkelia traff jeg en rypejeger, og hadde en hyggelig prat med ham, før jeg fant veien ned til Kvalfjord. Flere hytter her. Herfra fulgte jeg delvis råk opp til Forsølveien. Kryssa veien, og gikk opp på fjellet med fin utsikt mot Forsøl. Fulgte høydedraget tilbake.

Map    

Hammerfest

Date:
18.09.2017

Tur sammen med Laurits fra Orionsvei. Gikk til Røde Kors hytta ved Hyggevannet, og derfra opp på Muotkevarre. Ned om Sætergamdalen, rundt Storvannet og opp på Salen. Gikk først bort på høyeste punkt, før vI svinge ned mot Turistua. Ned "Sikksakkveien" til byen. Fulgte veien tilbake til Fuglenes og Prærien.

Map    

Bergstoppen

Date:
13.09.2017
Map