Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Ongsjøfjellet og Nordbukampen

Date:
30.04.2017

Vårskitur fra hytta i strålende vær. Hadde med Bonzo som turkamerat. Fulgte skiløypa innover forbi Ongsjølia, tok av mot Ongsjøfjellet oppe på "flata". Nydelig utsikt i alle retninger på toppen. Skrev i toppboka, og satt en god stund på toppen, før vi kjørte ned til Leppe. Der traff vi igjen Laurits, Trym og Mio, som satt og koste seg ved hytteveggen. Etter en god rast, fortsatte jeg og Bonzo til Nordbua, og opp mot toppen. Tok av skia der det bratner, og gikk på beina opp til toppen på Nordbukampen. Flott utsikt her også. Fulgte skisporet vårt tilbake til Leppe, og derfra skiløypa tilbake til Synstgardsetra.

Map    

Skomakeråsen

Date:
29.04.2017
Map    

Tur med Trym og Bonzo

Date:
28.04.2017
Map    

Bergstoppen

Date:
26.04.2017

Tur hjemmefra med Trym og Mio mens tvillingene sov. Gikk oppover til Bergstoppen gjennom Eiktunet, over til gamle lysløypa, og ned over Torkejordet.

Map    

Søndagstur med Trym og Bonzo

Date:
23.04.2017

Hentet Bonzo, og kjørte og parkerte på Øverby. Gikk gamle lysløypa/ lysløypa til Skistua, der vi satte oss litt i solveggen. Samme vei tilbake til bilen. Kunne nesten gått på ski, mer snø nå enn da jeg gikk siste skitur her i mars. Værgudene må ha rota litt med årstidene denne vinteren, den snøen vi skulle hatt i desember sparte de til 2.påskedag midt i april!

Map    

Snikkerhaugen

Date:
22.04.2017

Trym og jeg henta Bonzo, og kjørte og parkerte ved Tranbergbommen. Gikk først opp til Furumoen og fortsatte over Snikkerhaugen. Videre ned mot Mobrua / Åslendet. Skogsveien derfra tilbake til bilen.

Map    

Knapphaugen

Date:
17.04.2017
Map    

Sekken

Date:
15.04.2017

Tur sammen med Anders fra hytta. Vi gikk til Roasetra, og opp i hyttefeltet. Kronglete mellom fjellbjørk fram til Roasetervegtoppen, og videre ned og opp på Påsån, her måtte vi av med skiene og klyve opp en bratt skråning. Enda mer kronglete videre til Sekken, bratte skrenter overalt, så skiene måtte av på nytt, for at vi kunne klyve opp. Vel oppe på Sekken ble vi belønna med flott utsikt nordover Espedalsvannet, Trona fra ny vinkel, Svatsum, Ongsjøfjellet, Leppkamen og Stylskampen, for å nevne noe. Nedkjøring mellom tett skog og bratte skrenter som måtte omgås til hyttefeltet, og tilbake til hytta samme vei.

Map    

Leppskaret

Date:
14.04.2017

Familien til Bonzo dro til Skei, lånte vår bil i tillegg til egen for å få plass til alle. Ble litt krisestemning på hytta da vi oppdaga at seletøyet til alle tre hundene hadde blitt med til Skei... Men med det vi hadde igjen av halsbånd og gammelt utstyr ble det ei råd så alle kom seg på tur. Jeg tok med Bonzo og gikk inn til Leppe, der det ble en rast ved fjellstyrehytta. Været skifta fort mellom strålende sol, tåke og lette snøbyger, men det var nykjørte løyper og fint skiføre. Gikk litt tilbake, og tok løypa opp til Leppskaret. Tetna litt til mot toppen, men kunne da se utover Espedalen og Gråhøene. På vei ned igjen letna været og vi fikk på ny den strålende utsikten mot bl.a. Langsua, Nordbukampen, Leppkampen. Tilbake til hytta samme vei.

Map    

Vestfjelløpet

Date:
13.04.2017
Map