Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Prestkampen - Topptrimmen i Gausdal

Date:
30.09.2015

Tok med Mio og kjørte til Skei, og videre inn Torsdalen der vi parkerte ved veis ende. Flere enn oss hadde gjort det samme, men det var da igjen en plass til oss også. Gikk råket opp på Prestkampen, der jeg skrev i turboka og stempla Topptrimkortet. Ned samme vei til vi fant et råk til høyre. Videre opp på Avlundkampen der jeg skrev i enda en turbok, så småkupert videre i terrenget. Ned på råk før vi passerte Nordre Skeikampen. Fulgte råket bort til steinbua på Skeikampen der vi tok en liten pause. Fulgte råket over toppene ut mot Torsdalen tilbake til Nordre. og derfra på godt råk tilbake til bilen. Lettskya vær, sola greide ikke helt å bryte gjennom i dag, litt vind, men god temperatur = fint turvær. Mye folk, små og store, på tur i fjellet i høstferien!

Map    

Knapphaugen og Bergstoppen

Date:
28.09.2015
Map    

Skaget, Klanten og Buatinden

Date:
27.09.2015

Tur sammen med Anders, Laurits, Mio og Bonzo. Ble henta av Anders som kjørte oss opp til Valdres og inn til Storeskag der vi parkerte. Fulgte i starten rødmerka sti, før vi kom inn på det gamle råket oppover. Avstikker bort på Nasen, før vi fortsatte oppover steinura med lett klyving innimellom. Mange varder viste vei. Kom først opp på Ø2, så over Ø1 før vi nådde hovedtoppen med flott varde. Sol fra skyfri himmel, nesten ikke vind på toppen. Så her ble det en god matpause mens vi beundra utsikten. Vi fortsatte så i nordlig retning, en lang nedoverbakke med litt glatte steiner og is der det sildret vann. Med litt forsiktighet kom vi oss vel ned. Etter en stund kom vi inn på et råk, som vi fulgte forbi Rynjustjernet. Så bratt opp på Klanten. Derfra ned og over til Buatinden. >>>

Map    

Åpning av DNT`s nye hytte i Gausdal Vestfjell

Date:
26.09.2015

Henta Sigrid på Lillehammer, og kjørte til Vetafjellet og parkerte. Gikk innover til Nysetra, der DNT sin fine, nye hytte har kommet opp i løpet av sommeren. Ca 100 personer hadde tatt turen hit for å være med på åpningen. Per Ole og Hans Thorvald dukket også opp. Etter å ha spist nista vår, brøt Sigrid og jeg opp og gikk opp på Hornsjøfjellet, retur samme vei. Nede igjen på hytta fikk vi kaffe og kanelbolle, og hyggelig prat med dugnadsfolk som fortsatt var igjen på hytta. Så rusla vi tilbake til bilen i nydelig ettermiddagsol. Mio og Bonzo var også med på turen.

Map    

Bergstoppen og Knapphaugen

Date:
25.09.2015
Map    

Storfjellet, Hammerfest

Date:
17.09.2015

Kom til Hammerfest onsdag, etter en fin busstur over Sennalandet i fin høstsol. Lenge siden jeg har sett så fine høstfarger på fjellet. Torsdag etter frokost tok jeg og Laurits med oss hunden til Jeanette og Ståle ut på tur. Først opp skitrekket i Reindalen, så opp til "UFO`en oppe på Storfjellet. Litt sur kald vind, men god sikt utover Håja, Sørøya og Seiland. Ned over toppene bak flyplassen. Fantastisk fin utsikt fra fjellet her! Syns kartet er litt "rart", har alltid kalt Storfjellet det som heter Steinfjellet her.

Map    

Bergstoppen og Knapphaugen

Date:
11.09.2015
Map    

Tur med Bonzo

Date:
10.09.2015
Map    

Skonhovdhøgda og litt turorientering

Date:
09.09.2015
Map