Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tur til Leppe

Date:
27.01.2015
Map    

Vetafjellet rundt i solnedgang

Date:
26.01.2015

På hytta for å måke snø av hyttetaket. Etter å ha måkt ferdig av de to små husene, fikk jeg og Mio "fri", mens Laurits fortsatte å måke. Gikk Vetafjellet rundt. Løypa var kjørt på fredag, noe som gjorde det fint å gå. selv om det på utsatte steder var helt gjenblåst. Bak Vetafjellet gikk vi i lav kveldssol, og til slutt ble det en nydelig solnedgang. I lia ned fra Kroktjønnet fant Mio ryper. Vel nede ved løypekrysset Vetafjellet rundt/ Bødalsnysætra var det nykjørt mot Nysætra. Vi tok derfor en avstikker opp på Storhaugen i blåtimen, før vi returnerte hytta i skumringen.

Map    

Søndagstur

Date:
25.01.2015
Map    

Gubberudrunden

Date:
18.01.2015

Endelig har vi hatt ei uke med fint skiføre i nærområdet, heldigvis greide ikke fredagens mildvær å ødelegge heller. Dagens tur starta hjemme, på med skiene etter å ha kryssa Øverbyveien. Svingte ned til Gubberudenga etter Skistua, bratt og lang stigning opp til Øveraasen. Over "Stakamyra", og opp mot Høgstdagshøgda. Her oppe er det åpent og fint med myr og furu, og i dag hvit eventyrskog som sola streifa. Ned forbi Solbakken, et koselig sted i solhellinga, der noen ildsjeler holder åpent for skifolket på søndager. Etter å ha kryssa Åslendeveien, oppover til Rødgardsmyra. Her kommer en innpå "Haugrunden", og det blir mer folksomt i løypene. Fra Blivgodt til Skistua er småbarnsfamiliene på tur, flott å se så mange glade barn på ski. En fin tur i >>>

Map    

Bergstoppen

Date:
08.01.2015
Map    

Bergstoppen

Date:
04.01.2015
Map    

Tur til fots på snø og is

Date:
03.01.2015

Tur med Mio. Mildværet avløst av et par kuldegrader, hvordan var føret i marka nå? Innover skiløypa fra Panoramaveien og opp til Furumoen, videre retning Berg, og opp "brattkneika" til Bergstoppen. Ned fra Bergstoppen en del is, men greie omveger i skogen. Over fylkesvegen og forbi Bikkjebakkmyra, nå begynte det å bli mye is i råket. Og det ble verre, råket opp til Knapphaugen var speilblank is. Her måtte vi finne nye veier i skogen, men opp kom vi. Tilbake valgte vi skogsveien i stedet for råket, der var det fortsatt snø på siden.

Map    

Første skitur i 2015

Date:
01.01.2015

Tur sammen med Anders, Laurits, Mio og Bonzo. Siste dag i 2014 var det mildvær på fjellet. Termometeret viste 5 varmegrader da vi skulle ut på ski, og vi måtte fram med universalklister, før vi tok runden rundt Nedre Ongsjøen. I dag var temperaturen sunket til ca 1 minusgrad, og løyper og spor var blitt isete og harde. VR 55 ga oss imidlertid brukbart feste, og på veien innover der det tidligere var kjørt skuter, var det fint å gå. Oppe på Vetafjellet var det frisk vind, og et flott lys, der vi kunne se at sola skinte på Langsuene og andre fjell i nordvest.

Map