Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Torsæterkampen

Date:
29.05.2014

Tur sammen med Anders og Mio i flott sommervær. Parkerte ved Torsætra, og gikk blåmerka råk opp fra der. Vinteren med mye tung snø hadde satt spor, mange grantre hadde knekt, og lå over stien oppover. Det ble etterhvert ganske bratt og småklyving oppover lia. Oppe på høgda lå det enda en del snø. På toppen, der det var en liten hytte og en mast, tok vi en lang pause, før vi fortsatte bort til heimefronthytta. Derfra gikk vi over til DNT stien, og fulgte den ned til Torsætra igjen. Mye små og store trær over råket her og, det blir en stor jobb for de som skal rydde stiene her etterhvert.

Map    

Knapphaugen og Bergstoppen.

Date:
28.05.2014
Map    

Stolpejakt i Gjøvik - nesten ferdig

Date:
25.05.2014

En nokså grå helg på Gjøvik. I går tok jeg med Mio på sykkeltur, og fant 19 stolper. Det ble varmt for oss begge etter hvert, da skyene forsvant og sola kom fram. Mio bada både i Hunnselva og en mindre bekk i varmen. I dag bare så Mio på meg, og la seg til å sove når jeg spurte om han ville bli med. Så da sykla jeg avgårde alene, på kryss og tvers, ned på Mjøsstranda og langs Mjøspromenaden, opp til Hovdetoppen, og til slutt opp til Eiktunet og Øverby. Oppholdsvær da jeg starta, men etterhvert begynte det å regne. Det ble 31 stolper i dag, trodde jeg var i mål med alle 65, men vel hjemme viste det seg at jeg hadde oversett 1 stolpe. Den skal jeg innom på tur hjem fra jobb i morgen! Morsomt opplegg, blir kjent i byen og nærområdet på plasser jeg ellers ikke ville gått.

Map    

Stolpejakt i Gjøvik

Date:
22.05.2014
Map    

Mange årstider på en dag

Date:
18.05.2014

Tur sammen med Anders. Gikk fra ungdomsherberget på Valdresflya i sol og fint vær, men vi så at det lå tåke på toppene. Etter å ha passert vannet på 1798 i Steindalen, tok vi dagens første matpause i sola. Været så lovende ut der vi satt. Men mens vi sleit oss opp bakkene herfra kom tåka sigende fra vest, og vinden økte på etter hvert som vi kom høyere, så ekstra vindtøy måtte på. Vi fortsatte opp på topp 2088, og ned mot oppstigningen til Mugna. I dette været ble enige om å snu, og heller gå over Rasletinden. Kalvehøgda vil vi heller tilbake til i finvær! Tett tåke og null sikt oppover mot Rasletind. Kort fotopause i tåke og vind på toppen før vi fortsatte nedover mot Øystre Rasletinden. Og så, plutselig kom vi ut av tåka, og fikk kjempefin utsikt mot fjellene >>>

Map    

Ti på topp Gjøvik - de to første

Date:
16.05.2014
Map    

"4-toppers" tur i nærområdet

Date:
04.05.2014

Hadde egentlig tenkt å dra på fjellet og ta en skitur, men det ble i stedet en tur på "toppene" rundt heimen sammen med Mio. Først ned til Fastland, heisetraseen opp på Hovdetoppen, bortom ruienene etter restauranten som en gang var her på Gjøviks tak. Montro om det blir noe av planene om utbygging som har dukka opp igjen? Ned samme vei, og gatelangs opp til Tranberg, der selve tunet nå er privat område. Herfra opp på Bergstoppen, over Bikkjebakkmyra og til Knapphaugen, før vi vendte nesa hjemover. Møtte mye folk ute på søndagstur, og det ble noen "pratepauser". Sol, men sur kald trekk fra nord.

Map    

Knapphaugen / Bergstoppen

Date:
03.05.2014
Map    

1.mai tur med Mio

Date:
01.05.2014
Map