Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Saukampen

Date:
26.03.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
13.4km

En flott søndag i slutten av mars. Tok av Skåbuvegen og kjørte bomvei på Breistulvegen frem til vinterparkering ved Hallaugsetra. Fersk nysnø, minusgrader og mye snø i terrenget gav veldig gode skiforhold. Ganske kjølig vær for årstiden. Forholdsvis slak stigning til toppen. Vi tok en god pause halvveis opp. På toppen av Saukampen (1659 m) blåste det friskt, så vi returnerte raskt ned igjen. Klarte å miste posen til skifellene, da den blåste med vinden - dessverre. En herlig sammenhengende nedkjøring! Randotur til Saukampen anbefales. Tur med theaberg (Thea Berg Jammes) og Chris.

Map    

Ruten

Date:
25.03.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
13.8km

Ettermiddagstur med Chris. Lett snøvær i luften, skyet og ganske kaldt vær - særlig over tregrensen. Nysnø og gode skiforhold. Mye av turen gikk i ganske slakt terreng, så vi måtte stake litt enkelte steder på returen. Etter tur ble det en god middag på Ruten Fjellstue.

Map    

Rauhaugen

Date:
25.03.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
6.4km

En kortere randotur enn opprinnelig planlagt. Vi skulle egentlig gå til Søre Gråhøa (1340 m) og Storhøa (1446 m), men pga snøfokk, vind og dårlig sikt i fjellet snudde vi rett over tregrensen. Nokså kaldt og vinterlig vær. Puddersnø gjorde returen artig, men stedvis ganske tett bjerkeskog. Enkelt å følge traseen på skogsbilvei til Storfjellroa. Tur med theaberg (Thea Berg Jammes) og Chris.

Map    

Sprenpiggen

Date:
24.03.2023
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
13.7km

Kveldstur i vakkert lys! Skiløype opp til Bingsbu (1180 m). Herfra ut i terrenget bratt opp til Sprenpiggen (1329 m). Mye snø i terrenget, fast og fint underlag for langrennsski.

Map    

Mugna

Date:
18.03.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
25.2km

Årets første tur til 2000 meter. En nydelig lørdag, strålende sol og ca. 5 minusgrader. Svært mye nysnø i terrenget, så det var slitsomt å brøyte spor i den bastante nysnø opp til ca. 1600 meter, bedre og fastere underlag herfra til toppen. Møtte på Peakbook-gjengen på Kalvehøgde Ø2, ellers ingen andre folk å se i området. De hadde gått fra Bygdin via Heimre Fagerdalen. På returen var det gledelig å se at noen hadde gått i mine skispor på østsiden av Øystre Fagerdalshøe og over Rjupetjernet, dermed gikk det betydelig raskere unna ned til parkeringen, enn på vei opp.

Map    

Sørkedalen - Ringkollen tur/retur

Date:
12.03.2023
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
56.1km

En flott rundtur på langrenn. Været startet med blå himmel og skyfritt, på returen ble det mer skyet vær. Kristin tok bussen til Ringkollen, og sammen gikk vi tilbake til Sørkedalen med kaffebesøk innom Løvlia skistue. Mye folk på på skistuen, så vidt vi fikk et ledig bord inne. Bra skiføre og mye snø i terrenget. Temp. på 10 minusgrader på morgenen, opp til 0 grader på ettermiddagen.

Map