Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Geithøe

Date:
30.09.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.5km

En kort rundtur til Geithøe (1306 m). Bra utsikt fra toppen i alle retninger. Returen er å anbefale, sti og mindre kratt syd for toppen.

Map    

Høghaugen - overnatting på toppen

Date:
29.09.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.8km

Teltet 20 høydemeter nedenfor toppen mot sydvest. En flott overnattingsplass - nydelig utsikt mot Leirdalen og Jotunheimen. Det regnet en del om natten, ellers tørt og mildt høstvær.

Map    

Blåhøe og Sekken

Date:
29.09.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.9km

Høsttur i Breheimen.

Map    

Merrahøe

Date:
28.09.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.7km

Kjørte fra Lom vestover og opp Bøverdalen med kurs mot Høydalseter. Etter en morgen med grått vær og mye skyer, klarnet været opp jo lenger vestover jeg kjørte og etterhvert ble det lettskyet, pent vær. Da passet det bra med en topptur i Breheimen denne ettermiddagen i slutten av september. Høydalsvatnet omtales av lokale som "Mini-Gjende", og det er ikke uten grunn, fordi det er virkelig et nydelig brevann som er verdt et besøk. Dessuten er det en helt annen ro og stillhet her enn tilfellet er ved populære Gjende. Etter min mening, en skjult perle som mange går glipp av når de ikke tar denne lille avstikkeren fra FV55 over Sognefjellet. Satte bilen i en inngjerdet parkeringsplass rett før enden av veien i Nørdre Høydalen. Første del av turen gikk på en hyggelig kjerrevei >>>

Map    

Høyrokampen

Date:
26.09.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.0km

Etter turen til Loftet tidligere på dagen fikk jeg lyst til å gå en ny tur, da jeg først var i området. Valget falt på Høyrokampen (1440 m) - en kort topptur mellom Bøvertunvatnet (938 m) og Høydalsvatnet (905 m). Parkerte i en liten lomme langs FV55 ved Bøvertun og gikk på merket sti bratt oppover Bakkan mot Bøvertunholet. Stien går vestover til Nørdstedalseter. Etterhvert som jeg kom opp i høyden ble det vakker utsikt utover Bøvertunvatnet. Mye blåbær i terrenget og vakre høstfarger. I tillegg var det ganske lunt og behagelig temperatur med delvis skyet, oppholdsvær. Tok etterpå av stien og gikk ut i terrenget opp på Høyfjellet - et lettgått turterreng å gå i. Brukte ca. halvannen time til toppen. Flott utsikt - det går særlig bratt ned i syd mot Bøvertunvatnet om man >>>

Map    

Loftet

Date:
26.09.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.7km

En kort topptur til et populært skifjell over 2000 meter. Skyet vær og litt sol, mildt og bris fra syd på toppen. Snøgrensen lå på ca. 1600 meter, men mye avblåst nysnø. Pene høstfarger i Leirdalen. Sti i nedre del av fjellet og spredt vardet lenger oppe.

Map    

Strondsæterhøe

Date:
25.09.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.7km

En kort topptur. Lettskyet, pent vær og vestlig bris på toppen. Fine høstfarger i fjellet. Returen ned fra fjellet var best å gå, for der går det sti hele veien ned til Strondsætervegen. Der jeg gikk opp forbi Landsætri er det nemlig mye kratt og gjengrodde stier, og anbefales derfor ikke. Vid og flott utsikt på toppen!

Map    

Veslvassfjellet

Date:
25.09.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.6km

En pen høstdag, lettskyet oppholdsvær og vestlig bris. Kort tur på merket sti, først bratt opp gjennom bjørkeskogen og så på fjellet. Gikk korteste og raskeste vei til toppen, som ligger kun 1 km i luftlinje fra Valdsætervegen. Fine høstfarger, men vått i skogen.

Map    

Leknesfjellet og Sæteråsen

Date:
19.09.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
10.0km

Etter dagens to turer til Lauvskardfjellet og Tungehøgda bestemte jeg meg for å gå en tredje og siste tur, og valget falt på Leknesfjellet og Sæteråsen - begge topper med en høyde på 719 m. Kjørte ut av bomveien ned mot Gulsvik, for så å ta meg oppover igjen i Sørbygde og inn på Kringsjåvegen. Parkerte rett før bommen og gikk deretter 3 km og 250 høydemeter til fots oppover Kringsjåvegen. Tok av veien nord for Leknesfjellet og gikk ut i terrenget frem til toppen. Åpen skog og ganske fint i området rundt toppen. Videre gikk det litt ned og så opp igjen til Leknesfjellet Sør (717). Her står det en stor varde. Deretter gikk jeg bort til Sæteråsen, som har en liten hytte beliggende rett nedenfor toppen (ikke synlig på kartet). Ned fra toppen fulgte jeg et traktorspor med noe utydelig rød merking >>>

Map    

Tungehøgda

Date:
19.09.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
8.0km

Etter dagens første tur til Lauvskardfjellet kjørte jeg 2 km fra Frisvatnet (301 m) opp langs Buvasselvi og parkerte i en lomme på venstre side av veien, der en privat vei med låst bom tar av til høyre. Neste turmål var Tungehøgda (664 m). Gikk først på vei 3 km og opp 200 høydemeter. Tok deretter av til høyre ut i terrenget for å gå opp til toppen - i underkant av en halv kilometer og 100 høydemeter. I området rundt toppen er det en åpen hogstflate, så det er derfor litt utsikt mot vest. Mot øst derimot er det skog og ingen utsikt. Returen gikk samme vei tilbake.

Map