Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Tverrbytthornet

Date:
29.08.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.4km

En nydelig søndag i slutten av august - skyfri himmel, varmt (14 grader i 1400 meters høyde) og svake vindforhold. Planen i dag var å bestige Tverrbytthornet (2102 m). Første del av turen gikk på trivelig sti i flatt terreng i retning Spiterstulen, bort til Kyrkjeglupen. Herfra startet vi på stigningen direkte mot toppen. Temmelig bratt og tungt å gå såpass direkte opp - mer enn 600 høydemeter. Det ble varmt i solsteken oppover. Omtrent 3 timer etter start på Leirvassbu stod vi på toppen av Tverrbytthornet. Veldig flott utsikt! Badet i Leirvatnet (1400 m) etter turen - deilig på en fantastisk sommerdag!

Map     2 comments

Høgvagltindane

Date:
28.08.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.2km
Map    

Yksendalsbu

Date:
21.08.2021
Distance:
33.6km
Map    

Grønhøi

Date:
08.08.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.1km

En kort topptur til Grønhøi i Lesja fra Slådalsvegen. Toppen ligger under 2 km i luftlinje fra veien, og det er et svært lettgått terreng å bevege seg i. Mye gressletter der det var sauer overalt. Brukte akkurat 1 time på denne turen. En fin luftetur om man kjører Slådalsvegen - snarveien mellom Vågå og Lesja. Toppen ligger i Reinheimen nasjonalpark.

Map    

Ståkahøe og Skardshøe

Date:
08.08.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
16.2km

Rundtur i lett fjellterreng til to topper på grensen mellom Vågå og Dovre. Slak stigning og mye flatt terreng - området her egner seg utmerket for fjellskiturer. Opp til Ståkahøe (1437 m) tok det ca. 1 time på en delvis tydelig sti, videre fritt i terrenget 1 time over til Skardshøe (1478 m), og 1 time derfra til bilen. Ned fra Skardshøe var det sti siste halvdel forbi Holesætri. For det meste skyet vær, noe kjølig på toppene der det blåste bris.

Map    

Fleskedalsnosi, Fleskedalen og Snøggeknosi

Date:
01.08.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
20.8km

Søndag 1. august, dagen etter vi gikk Uranostindtraversen , var planen å bestige noen nye topper på Jotunheimen > 100 m. pf-listen, siden vi teltet der. I området rundt Koldedalen er det ikke bare kjente 2000-metertopper som Falketind og Uranostinden som er verdt å besøke, også flere lavere fjell som tilbyr førsteklasses utsikt. Nina hadde en belastningsskade i kneet, og ville ta det med ro ved teltet etter gårsdagens tur. Det samme ønsket Magnus. Dermed dro jeg på tur på egenhånd i dag, til noen nye topper nordvest for Koldedalen. Første topp var Fleskedalsnosi (1780) . Merkelig at toppen har dette navnet på Peakbook, da det på kartet står Skarbottsnosi. I kjølig, skyet sommervær fulgte jeg DNT-merket sti fra parkeringen ved veibommen i Koldedalen mot Skogadalsbøen. Ved stikrysset vest for >>>

Map