Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Olashovda

Date:
27.06.2021
Distance:
6.1km
Map    

Rudihøe

Date:
27.06.2021
Distance:
4.3km
Map    

Hellstugutind

Date:
26.06.2021
Distance:
21.2km
Map    

Ongsjøfjellet

Date:
13.06.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.2km

Ettermiddagstur til Ongsjøfjellet (1362 m) i Gausdal på merket sti i delvis skyet vær. Parkerte ved Roaseter parkeringplass (bomvei opp hit fra Espedalen 50 kr). Her stod det allerede en del biler, men jeg møtte ingen folk på turen. 300 meter fra parkeringen, ved Roaseter, går stien i to retninger. Begge stier fører opp til toppen; den ene er "langs Fjellstien" og den andre er "langs Roaseterbekken". Jeg valgte "langs Fjellstien". Kartet viser at det er et myrete terreng frem til foten av Ongsjøfjellet. Heldigvis er det lagt ut klopper en del steder på første del av turen, som går delvis i bjørkeskogen og over myrer. God skilting hele veien opp. Det blåste vestlig bris på toppen, så det var litt surt der oppe. Ellers var det fin sommertemperatur >>>

Map    

Skardfjellet

Date:
13.06.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.8km

En kort topptur på bred, merket sti ved Skåbu. Delvis skyet vær.

Map    

Finnbølshaugen

Date:
13.06.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.7km

Finnbølshaugen (1080 m) er en kort topptur som passer fint som et stopp når man kjører Jotunheimvegen. Tok av veien rett innenfor bommen og kjørte frem til nord for toppen. Parkerte rett før veien går bratt opp mot toppen, og gikk til fots herfra. Fra der veien slutter er det kun 50 høydemeter opp på sti. Lettskyet, pent sommervær i dag.

Map    

Veslfjellkampen og Svartkampen

Date:
12.06.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.5km

Dagens tredje og siste tur langs Jotunheimvegen fra vest mot øst. Det ble en fin kveldstur i lettskyet, pent vær. Målet for turen var Veslfjellkampen (1312 m), men valgte å inkludere Svartkampen (1298 m), siden det er kort avstand mellom toppene - brukte 20 min. Tydelig merket sti opp til Veslfjellkampen. Så ingen sti til Svartkampen, gikk derfor i terrenget dit. Fin og vid utsikt fra toppene - verdt et stopp hvis man kjører Jotunheimvegen!

Map    

Oskampen

Date:
12.06.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.4km

Dagens andre tur langs Jotunheimvegen fra vest mot øst. Parkerte 1,5 km syd for Oskampen DNT-hytte (1175 m) og fulgte tydelig merket sti frem til hytten, som ligger i et idyllisk, åpent fjellandskap ved foten av turens mål; toppen med samme navn - Oskampen (1513 m). Lettskyet vær, men det blåste vestlig bris. Fulgte deretter Jotunheimstien mot Sikkilsdalsseter 200 meter, før jeg tok av mot Oskampen. Ved ca. 1200 meter så jeg en hoggorm som lå å solte seg i den åpne lyngen. Skvatt litt da jeg så den, og hadde ikke helt forventet å se orm i denne høyden. Da jeg først hadde sett en ble jeg litt skjelven, og forventet at det kunne være flere her. Jeg så derfor nøye ned på bakken, da jeg gikk videre opp gjennom det smale bjørkeskogbeltet ved foten av Oskampen. Ca. 5 min etterpå >>>

Map    

Hundfethøa

Date:
12.06.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.8km

Dagens første tur langs Jotunheimvegen fra vest mot øst. Hundfethøa (1210 m) ble en kort topptur som tok en halvtime totalt. Besteg toppen fra nord. Først gjennom åpen bjørkeskog, så opp på fjellet. Noe kratt, men for det meste lett terreng å bevege seg i, men ingen sti. Bra utsikt på toppen i alle retninger. Lettskyet vær, men det blåste friskt på toppen.

Map