Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Grønsennknippa

Date:
20.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.5km

Ettermiddagstur til Grønsennknippa (1370 m) - den siste 100 m pf. toppen i Vestre Slidre. En bestigning av denne toppen har lenge ligget i planene, men først i dag ble det endelig en tur hit til Vaset. Kjørte panoramavegen fra Vaset, parkerte ved Nøsen og gikk til toppen fra syd. Veien videre til Hemsedal er for øyeblikket stengt pga. veiarbeid. En lett tur på tydelig sti, tok 2 timer. Utsikten er flott på toppen. Mest skyet vær, men også litt sol. Det blåste en del i høyden i dag, men det var forholdsvis lunt og god temperatur. Gikk i shorts og t-skjorte.

Map    

Skørsnøse

Date:
17.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.1km

En morgentur til Skørsnøse (1453 m). Varmt sommervær, delvis skyet og noe sol. Gikk i shorts og t-skjorte. På toppen kom noen små tåkeskyer inn fra øst, så det dempet litt av utsikten, men fikk likevel et godt utsyn ned mot alpinbakkene på Tyin-Filefjell og mot Suletinden. Tydelig merket sti hele veien til toppen og et hyggelig turterreng. Skørsnøse ble min topp nr. 121 av 161 i Valdres (+100 m pf.). 75 prosent av alle toppene, begynner å bli en del nå.

Map    

Langeskavltinden

Date:
16.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
9:00h
Distance:
21.0km

En flott tur til Langeskavltinden (2014 m) på en deilig, varm sommerdag. Nesten litt for varmt faktisk - det var 22 grader i skyggen ved Eidsbugarden denne søndagen i midten av august. Gikk via Sløtafjellet Vest (1474 m) og Langeskavlen (1878 m). Til førstnevnte topp går det merket DNT-sti, bortsett fra de siste 300 meterne opp til toppen, som jeg besteg fra nordvest. Videre til Langeskavltinden var det noen kilometer å gå, og det føltes litt drøyt, men et lettgått terreng å bevege seg i. Fra hele fjellryggen over Langeskavlen har man god utsikt i de fleste retninger. Fra skaret mellom Langeskavlen og Langeskavltinden og opp til sistnevnte var det et snøfelt som jeg benyttet meg av på returen. Nydelig utsikt fra toppen, særlig mot Uranostinden, som ligger relativt nærme derfra.

Map    

Utsikten, Skjenegge og Drylleberget

Date:
15.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
19.0km

Ettermiddagstur i varmt sommervær, sol fra skyfri himmel og en lett sydlig bris. Gikk først på merket sti fra Tyinholmen til Utsikten, og så videre fritt i terrenget opp til Skjenegge (1607 m). Etterpå besteg jeg Drylleberget (1515 m). Vurderte å gå oppom Dryllenøse, men det var allerede blitt ganske sent, så jeg måtte starte på returen. Møtte på en del folk, men etter Skjenegge var det ingen å se. Returen gikk på DNT-stien mellom Yksendalsbu og Fondsbu. Mye reinsdyr i området. En flott sommerdag i fjellet!

Map    

Bergsfjellet

Date:
12.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.8km

Varmt og tørt sommervær - lettskyet og litt disig. I 1000 meters høyde var det 23 grader. Gikk først til Skjøld (1577 m) på merket sti - et utsiktspunkt lengst nord på Bergsfjellet. Her er det en storslagen utsikt ned mot Vangsmjøse (466 m) med topper i Jotunheimen i bakgrunnen. Videre gikk det ut i det frie terreng til høyeste punkt på Bergsfjellet (1610 m). Terrenget veksler mellom lyng og ur, så noe varierende underlag. Det kjentes veldig varmt i været da jeg var tilbake ved parkeringen etter en nesten 4 timer lang tur. Skakadalen er et idyllisk stølsområde.

Map    

Leirhøe og Spiterhøe

Date:
11.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
15.8km

En varm, fin sommerdag i fjellet med 20 varmegrader i 1000 meters høyde. Været var noe disig, men det var omtrent vindstille det meste av turen. Drøy oppstigning til Leirhøe (2330 m), men ikke spesielt bratt. På kartet er det tegnet inn bre over store deler av toppområdet, men mye av denne er nå borte. Frem mot toppen blir det gradvis slakere, og ved selve toppunktet er det omtrent helt flatt, men det er et stup mot øst. Særlig flott å titte ned på Veobreahesten, som består av rødt fjell. I tillegg er det bra utsikt mot Veo- og Memurutindane samt til Glittertinden. Returen gikk ned samme vei, men med en avstikker til Spiterhøe (2033 m). Tok av fra oppstigningen til Leirhøe litt for tidlig, ved ca. 1900 meter, og kom dermed inn på et litt krevende område med mye og noe løs >>>

Map    

Styggehøe

Date:
10.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:30h
Distance:
14.0km

Flott augustdag i Jotunheimen. Gikk fra Spiterstulen kl. 9 - vindstille og skyfritt. Etter 3 km på stien oppover Visdalen tok jeg av til høyre og krysset Reinsspranget bro ved Gamelsætre og kom dermed over på vestsiden av elven Visa. Gikk derfra fritt i terrenget opp en lang motbakke til Styggehøe Øst (2200 m), og nådde toppen kl. 13 - fire timer etter start ved Spiterstulen. Videre gikk jeg i lett steinete terreng bort og opp til Styggehøe (2213 m) på 20 min. Bra utsikt fra toppen mot Tverråbrean og Bukkeholsbrean samt de omkringliggende topper. Det blåste en bris på toppen, så det var litt kjøligere enn ellers på turen. Returen gikk samme vei tilbake til Spiterstulen.

Map    

Store Hellstugutinden

Date:
09.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
11:00h
Distance:
24.0km

En flott augustdag i fjellet. Sol fra skyfri himmel og svak vind. Startet kl. 7 på Spiterstulen med Jor, og vi slo følge frem til starten på Urdadalsryggen. Det lå noen lave tåkeskyer over Visdalen, men skydekket var raskt i ferd med å lette, og etterhvert ble det helt skyfritt. Jor skulle ta seg over Urdadalstindane og bestige Semeltinden i tillegg, mens jeg hadde som mål å bestige Store og Nestsøre Hellstugutinden. En del ur og løse steinmasser enkelte steder opp til bandet mellom toppene, men ikke spesielt bratt. Siste biten opp til toppen av Store Hellstugutinden var selve ryggen noe bratt og smal, så jeg gikk litt til høyre der. Kjempeflott panoramautsikt på toppen - virkelig en topp verdt et besøk! Vindstille og varmt. Nestsøre Hellstugutinden er enkel på bestige, blir >>>

Map    

Skardshøgde i Etnedal

Date:
07.08.2020
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:00h
Distance:
3.3km

To korte turer, en til Skardshøgde nord (1007 m) og en til Skardshøgde sør (1007 m). Begge topper har samme høyde, men nordtoppen skal tydeligvis være noen få centimeter høyere. Delvis skyet, varmt vær med litt sol. En sti går fra veien og passerer rett vest for nordtoppen. Derfra må man ut i det frie terreng og gå de siste 150 meterne opp til toppen. Tettvokst bjørkeskog på toppen, så dessverre ingen utsikt. Brukte GPSen for å finne høyeste punkt inne i skogen. Ingen varde, kun masse trær. Skardshøgde Nord: 30 min, 1,9 km og 65 høydemeter. Til sørtoppen må man ta seg på stølsvei forbi ca. tre hytter/støler, og videre på sti til toppen. Sørtoppen har utsikt mot nord, og det står en benk der hvor man kan ta en sittepause. Skardshøgde Sør: 1,4 km og 65 høydemeter. Jeg >>>

Map    

Jutulen

Date:
07.08.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.3km

Kort tur på sti. Tørt og varmt vær, men overskyet.

Map