Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Hestbreapiggane pinsedag

Date:
31.05.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
30.8km

En varm og solrik første pinsedag i Breheimen. Shorts og t-skjorte vær! Det ble en lang skitur på 12 timer og fire topper over 2000 meter. Startet å gå fra Neto (750 m) der turen begynte til fots med skiene festet på sekken opp til ca. 1200 meter. Grei sti å følge langs østsiden av Geitåe. Passerte Geitåbue 2 timer etter start og fikk øye på to fjellskiturgåere som gikk oppover ryggen sør for Hekstebrean. Opprinnelig var planen å runde breen på nordsiden, men det var fristende å følge nye skispor opp til Austre Hestbreapiggen (2132 m). Noe bratt opp denne ryggen, men det gikk raskt unna. Oppe på platået over 2000 meter var det lite snø, så måtte balansere skiene mellom stener en del steder. Flott panoramautsikt mot Jotunheimen i syd. Nådde toppen av Midtre Hestbreapiggen >>>

Map    

Storebjørn og Veslebjørn pinseaften

Date:
30.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
15.7km

En nydelig vårskitur fra Krossbu via Leirbrean til Bjørnskaret, Bjørnungen (2110 m), Storebjørn (2222 m) og Veslebjørn (2150 m). Skyfritt vær, varmt og svake vindforhold. Mye folk og mye snø i området denne pinseaften. Gikk en kort avstikker oppom Bjørnungen fra Bjørnskaret til fots. Satte igjen skiene og gikk de siste metrene til fots opp til toppen av Storebjørn. Fra skaret mellom Storebjørn og Veslebjørn festet vi skiene på sekken den siste halvdelen opp fjellryggen. Fortsatte videre til fots ryggen vest for Veslebjørn og til litt ned på Leirbrean. Noe bratt og luftig her. Det varme været gjorde at snøen gav noe dårlig gli for nedkjøringen. Kort oppsummert en flott rundtur arrangert av Norgesguidene. 12 deltagere og 2 guider var med på turen.

Map    

Høgdebrotet

Date:
25.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
16.2km

Formiddagstur. Strålende sol og omtrent vindstille. Fine skiforhold - skare på morgenen, myk vårsnø senere. Høgdebrotet (2226 m) er en nydelig randotopp!

Map    

Vestre Kalvehøgde

Date:
20.05.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
29.8km

En vakker maidag på Valdresflya. Sol, behagelig temperatur og omtrent vindstille. En rolig skitur til Vestre Kalvehøgde (2208 m). Mye snø i terrenget, litt avblåst på toppene, men for det meste gode forhold.

Map    

Kristiansmokollen

Date:
19.05.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
4.0km

Kveldstur en nydelig vårdag. Strålende sol, vindstille og passe varmt, ca. 15 grader. Merket sti med blå maling. Trivelig og tørt skogsterreng, relativt åpent i det øvre området rundt toppen. Flott utsikt ned mot Begnadalen. Et fint stopp og tur å ta når man kjører opp- eller nedover Valdres på E16. Turen tar ca. 1 time i vanlig tempo.

Map    

Heimdalshøe

Date:
07.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
10.7km

Ettermiddagstur i lettskyet, pent og kjølig vær. I følge mobilen var det 3 minusgrader på toppen. Det ble en veldig varm start på turen nede ved Maurvangen, der var det ingen vind. Oppover i høyden ble det mer behagelig temperatur, men på toppen blåste det en kald, vestlig bris, så oppholdet der varte ikke så lenge. Skiføret var for det meste bra, men kvaliteten på snøen varierte med høyden. I øverste del av nedfarten var det veldig bra føre, mens i midterste del var det gjennomslagsskare som ikke gav de beste svingene, bedre var det igjen i nederste del med myk vårslush. Litt artig å kjøre gjennom bjørkeskogen helt nederst. Det var snø hele veien fra bunn til topp. En veldig fin topptur på randonnée, og en storslagen utsikt på toppen!

Map    

Kveldsskitur i Koldedalen

Date:
04.05.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
28.8km

Etter å ha gått en 4-timers langrennstur på Filefjell til Vardhovdtinden (1456 m), bestemte jeg meg for å gå en ny tur da jeg først var i området. Klokken var kun 15.30, og det var strålende sol fra en nærmest skyfri himmel. Valget ble å kjøre fra Tyinkrysset og opp til Tyin for å ta en tur der. Parkerte ved Reikesteinodden, tok frem fjellskiene og var klar til å legge ut på tur over Tyin. Været var nydelig, nesten skyfritt, kaldt med temperaturer rett under 0 grader og en svak vestlig vind. Smurte skiene med blå voks som holdt hele turen. Ypperlig skiføre til å være en solrik ettermiddag i mai! De vel første 3 kilometerne over Tyin gikk fort unna på halvtimen. Satte kursen i retning Koldedalen, en kjent dal og et populært utgangspunkt for turer i den sydvestre delen av >>>

Map    

Børrenøse og Vardhovdtinden

Date:
04.05.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
14.9km

En nydelig vinterdag på Filefjell, lettskyet pent vær, minusgrader, en lett vestlig bris og noen centimeter med nysnø. Det føltes ut som en dag i mars, og ikke i begynnelsen av mai. Mye snø og veldig bra skiføre i terrenget. Det fungerte utmerket med langrennsski, til tross for gjenblåste skiløyper fra helgen. Gikk til fots den siste bratte bakken opp til Vardhovdtinden. Nydelig utsikt fra toppen, men en del vind.

Map