Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Nordre Fjellstølen

Date:
24.02.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
20.9km

En hyggelig rundtur på ski ved Nordre Fjellstølen. Til å begynne med var været pent, men det skyet til fra syd utover ettermiddagen. Det var nokså kjølig med bris på toppene, mer behagelig i lavere strøk der løypene går. Toppene ligger litt utenfor skiløypene, ca. en km avstikker til både Haugsetfjellet og Langehallfjellet - til Bjødalskampen var det kun en ca. 300 m avstikker. Det har blåst mye den siste tiden, så skiføret var ikke særlig bra i terrenget i høyden, da det vekslet mellom skare og fokksnø. Etter denne turen er halvparten av alle topper i Valdres (pf. 100 m) besteget: 80/161.

Map    

Stryteberg

Date:
19.02.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
3:00h
Distance:
23.0km

Strålende sol, 1 minusgrad og lett bris fra vest. Meget gode skiforhold i løypene. I terrenget ikke fullt så bra føre pga. mye vind i det siste.

Map    

Fjellskirunde fra Bygdin

Date:
14.02.2020
Characteristic:
Backcountry skiing

Rundtur på fjellski. Først opp til Lykkjenuten (1266 m) fra vinterbommen. Et stort snøskred hadde gått på østsiden av Synshorn Sør. Videre opp og øst langs Rjupetjernet på scooterspor, rundt Øystre Fagerdalshøe på nordsiden på scooterspor, opp Øystre Repefonnbekken et stykke til ca. 1650 moh, ned og bort mot Heimre Fagerdalen, så ned til Bygdisheim og tilbake til Bygdin på scooterspor. Ved Bygdin pågikk en redningsaksjon med helikopter, det var en som hadde skadet seg i nedkjøringen fra Synshorn i bakken rett ovenfor Fagerstrand som ble fløyet ned til parkeringen ved Bygdinstøga. Været ble for dårlig til å gå opp til Rasletinden i dag pga tiltagende skydekke og vind. For det meste skyet vær og kaldt. Hardt skiføre i terrenget som følge av fokksnø og mye vind i det >>>

Map    

Knausen

Date:
13.02.2020

Været: Sol, 4 minusgrader og laber bris fra vest. Fokksnø, så best forhold i skiløypene.

Map    

Liahovda

Date:
11.02.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
10.4km

Morgentur til Liahovda (896 m) - en liten skogstopp rett syd for Beitostølen. Skyet vær, 6 minusgrader og vindstille. Nesten 90 cm snø i terrenget, og mye nysnø/fokksnø så det ble ganske tungt å tråkke spor gjennom skogen, men det var nypreparerte skiløyper (Grønn 7 - lysløype) frem til rett under toppen. Etter denne turen er alle topper i Øystre Slidre (pf. 100 m.) besteget: 30/30.

Map    

80 km skitur i løypenettet på Beitostølen

Date:
07.02.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
11:30h
Distance:
83.0km

Uten å ha lagt direkte planer på forhånd om hvor dagens skitur skulle gå, og lengden på den, så ble det en overraskende lang tur denne dagen som følge av bra vær og føre. Gikk fra Beitostølen til Bygdin via Gravolen, videre langs Vinstre og opp til Stryteberg (1310 m), der det var en stor reinsdyrflokk ca. 100 meter fra toppen. Deretter skiløype Rød 3 og Blå 6 til Javnin, så til Garli og Smørkoll, skiløype Blå 4 rundt, to runder Blå 7 og en runde på Garlimyre. En nydelig dag, "påskevær", temperaturer opp til 3 grader og omtrent vindstille. Smurte med rød voks - skarpt skiføre og god gli. Like etter at solen gikk ned stod fullmånen opp, og den lyste så høyt og flott at hodelykt var unødvendig. Var først tilbake fra skituren i 21-tiden.

Map