Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Stryteberg

Date:
30.01.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
6:00h
Distance:
28.0km

En nydelig vinterdag. For første gang i årets rekordvarme januar var det tosifrede kuldegrader på Beitostølen, og ved start i 9-tiden viste måleren 11 minusgrader. Vindstille, først blå himmel, men i løpet av dagen mer tilskyende fra vest. Skiløype Rød 3 var kjørt opp, og dermed ble det naturlig å gå denne runden da været var så bra. Tok en kort avstikker fra skiløypen opp til Stryteberg (1310 m). Det var nylig kjørt et scooterspor opp til toppen, men det var likevel lett og mykt å tråkke nye spor i den fine nysnøen i terrenget. Skiføret var meget bra i dag, ca. 10 cm nysnø. Pga. den ferske snøen, nyoppkjørte spor samt kulden var dog skiføret noe trått.

Map    

Vardefjell/Dalavardin i Etnedal

Date:
10.01.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
6.5km

Nydelig vær, lettskyet, 7-8 minusgrader og vindstille. Kjørte bilveien opp fra Etnedalen, som var overraskende bratt. Bra skiføre, litt nysnø. Parkerte ved Nyhus vinterparkering og fulgte skiløypen, eller scootertraséen til toppen. Den var antagelig sist kjørt i julen, så måtte tråkke nye spor, men den var fortsatt godt synlig med et lag nysnø oppå. Løypen var delvis merket med stikker på de åpne myrpartiene, eller var det enkelt å følge den gjennom skogen. Løypen gikk hele veien opp til toppen, der det er fantastisk panoramautsikt i alle retninger. Fikk en idé om at her ville det vært fint å tilbringe en natt i fullmåne, som det var denne dagen. Man kan se langt til Jotunheimen samt til flere topper i den østlige delen av Valdres. På returen ble det noen litt artige >>>

Map    

Kollhaugen i Etnedal

Date:
10.01.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
5.9km

En nydelig vinterdag, ca. 12 minusgrader og vindstille. Bra skiføre og litt nysnø med et tynt skarelag oppå. Noe kronglete å ta seg gjennom skogen opp til toppen, men for det meste greit og ikke alt for bratt terreng. Det gikk overraskende raskt opp, 40 min fra parkeringen ved Liastølen. Flott utsikt på toppen, særlig mot Synnfjell og langt mot Jotunheimen. Toppen ligger akkurat over tregrensen, så det er 360 graders panoramautsikt. Et skuterspor ble fulgt de siste 20 høydemetrene til toppen, ellers måtte egne spor tråkkes.

Map