Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Besseggen romjulstur

Date:
27.12.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:30h
Distance:
14.0km

En vakker, kald vinterdag med strålende sol fra en lettskyet himmel. Svake vindforhold, men på returen begynte det å blåse opp fra vest i høyden. Startet fra Bessheim "nede i skyggen" i 11-tiden. Det var 20 minusgrader ved Bessheim, men det ble litt varmere i høyden, rundt 10-15 minusgrader vil jeg tro. Fine skiforhold og en god del snø til årstiden. Gikk litt vestover fra Veslfjellet før et bratt parti går ned før det flater ut mot utsiktpunktet der man ser eggen nedover. Flott å se ned på et delvis islagt Gjende, noen steder hadde dog ikke isen lagt seg enda. Nedkjøringen til Bessheim gikk i skumringen. Det ble årets siste tur i høyfjellet og Jotunheimen. De neste dagene er det meldt mildvær og storm i fjellet, så fint å utnytte det gode været som har vært 2. >>>

Map    

Valdresflya båltur i blåtimen

Date:
26.12.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
2.0km

Ettermiddagstur 2. juledag. Nydelig desemberlys og flott utsikt mot Jotunheimen. Skyfritt vær, lett nordvestlig bris og kaldt, ca. 12 minusgrader. Lite snø på ryggen opp fra Heimdalsmunnen, men ellers fine forhold.

Map    

Valdresflya førjulstur

Date:
22.12.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
8:00h
Distance:
20.0km

En nydelig vinterdag høyt til fjells. Sol fra en lettskyet himmel, ca. -7 grader og nesten ikke vind. Nysnø og fine forhold, men noe tungt å brøyte seg gjennom snøen, men til gjengjeld var det mykt i nedoverbakkene. Tre nye topper i Valdres i dag øst for Valdresflya. Flott at veien over Valdresflya fortsatt var åpen - ikke så ofte man får til en skitur der oppe omkring jul.

Map