Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Nordre Brurskardknappen

Date:
29.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Map    

Juli-weekend i Svartdalen

Date:
21.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
30.0km

Det var flott vær i fjellet denne uken i juli, og jeg ble fristet til å ta turen inn i Jotunheimen, nærmere bestemt Svartdalen - en vakker og kjent dal jeg aldri hadde besøkt tidligere. Været var meldt bra i helgen med opp til 20 grader på dagtid i 1000 meters høyde. Sekken ble pakket og klargjort torsdag kveld, og jeg var dermed klar for to solodøgn i telt i Svartdalen. Jeg tok bussen fra Beitostølen rett før kl. 15, som var forsinket og skulle egentlig gå kl. 14.30. Bussen korresponderer med båten på Gjende som går kl. 15.20. Jeg var derfor redd jeg ikke ville rekke båten. Bussjåføren spurte om jeg skulle med båten, og det skulle jeg, så derfor ringte han til Gjendesheim og sa at han hadde en passasjer som skulle ombord, og håpet at de ville vente til tross for at bussen >>>

Map    

Overnatting på Heimre Fagerdalshøe

Date:
14.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
24:00h
Distance:
25.0km

Flott naturopplevelse å sove ute i telt på toppen av et fjell! Nydelig utsikt over Bygdin på den ene siden og Valdresflya på den andre siden. Det blåste lett bris, så litt vindfullt til tider, eller fint. Nattetemperaturen var i følge yr.no på ca. 1 grad. Det var lettskyet, pent vær fredag kveld og natten til lørdag. Tidlig om morgenen var det flere skyer på himmelen, men skydekket lettet litt i løpet av dagen før det skyet til igjen. Lørdag ble det 7,5 timers dagstur til Mugna (2159 moh) og Austre Kalvehøgde (2178 moh). Det lå litt nysnø på disse toppene. Et fint døgn ute i sommerfjellet!

Map    

Besseggen IX

Date:
09.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:00h

6-timers rundtur over Besseggen langs Bessvatnet fra Bessheim. Skyet vær og kjølig med vestlig bris. Mye folk på stien over Besseggen mellom Memurubu og Gjendesheim - svært få på stiene fra Bessheim til Veslfjellet og langs Bessvatnet til Bandet. Gikk samme turen motsatt vei (mot klokken) på samme dagen i fjor :-)

Map    

Knausehøgdi

Date:
04.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Map    

Tjønnholstinden

Date:
01.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
11:00h
Distance:
30.0km

Topptur i delvis skyet, varmt og tørt vær med 20 grader på omtrent 1000 moh. Fortsatt en del snø på toppeggen mellom Steinflytinden og Tjønnholstinden, så litt vanskelig å passere et par steder. Tjønnholstiden har en virkelig flott panoramautsikt fra toppen! Videre gikk ferden over Tjønnholsoksle og ned til 1578-vannet i Leirungsdalen, deretter stien tilbake til Vargebakkan parkeringsplass.

Map