Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Tur fra Kraft

Date:
31.05.2015

I dag ble det en tur fra utfartsparkeringen ved Kraft. Fulgte blåstien langs Kraftkollen og første topp ble Glasåsen. Fin dag og utsikten på sitt aller beste. Bare å nyte. Videre bar det oppover til Glasåsen Nord. Her var det hugget mye siden jeg var her sist og terrengformasjonen ble nå tydligere. Men skogsveien videre nordover var temmelig bløt og gjørmete. Kom meg ned og fulgte blåstien videre nordover forbi stormyr. Ved Oppsalsetra gikk jeg på kurs rett til toppen. Har ble det en pause for å nyte den fine utsikten med snødekte fjell i bakgrunnen. Tilbaketuren gikk via Kraftkollen.

Map    

Fire topper i Gjelleråsen

Date:
27.05.2015

I dag var målet å besøke de fire toppene i Skedsmo kommune i Gjelleråsen. En fin turdag og det var bare å komme ut for å nyte været. Parkerte på plassen øvert i Stovnerbakken og fulgte blåstien som går over til Lauhaugmoen. På stiens høyeste punkt tok jeg rett vestover til Gjelleråsens høyeste punkt. Gikk tilbake på blåstien og fulgte den videre nedover til et stikryss. Der er det nå en stor hogstflate og Nedre Lauvåsen er godt synlig. Det er fint å ta en liten rast her, men stedet bærer preg av at flere har holdt til her. Så jeg gikk videre på blåstien til Lukedammen. Ved å ta stien rett nordover kom jeg forbi Lukeenga, en fin miniflyplass. Derfra på noen småstier og opp til Engeberget. Tilbake på stien og videre sørover til Terudåsen. Den eneste av disse toppene >>>

Map    

Nipkollen

Date:
24.05.2015
Map    

Årets 17. mai topper

Date:
17.05.2015

Den beste måten å feire nasjonaldagen på er å dra på topptur. I år gikk turen til Sirikjerke. Jeg kjørte Sirikjerkeveien fra Vestfossen. Bomvei som koster 50 kr. Ikke mye trafikk her, men noen biler var det selv på denne dagen. Det er mange steder å parkere, nærmeste stedet er ca. 1 km fra toppen. Tilbake på veien gikk jeg videre til Slettfjell. Her er det bedre utsikt enn på Sirikjerke. Det ble derfor en rast her for å beundre utsikten.

Map    

Bertelsmyråsen

Date:
14.05.2015

Denne toppen ligger nesten midt i Kjekstadmarka og kan nås fra flere kanter. Jeg fulgte blåstien fra utfartsparkeringen ved Dikemark fram til skogsbilveien. Fra denne veien er det en kort avstikker bort til toppen. Bevoskt topp, men rett sør for toppen er det nydelig utsikt vestover. Det ble en lang kaffepause for å beundre snøkledde fjell.

Map    

Lillomarka øst

Date:
11.05.2015

Tok meg en tur i området øst for Steinbruvannet i dag. Fra parkeringen ved Badedammen tok jeg blåsti, vei og natursti fram til Bånkallåsen. Derfra fulgte jeg stiene videre til Skysethøgda. Herfra er det flere muligheter for å komme til Røverkollen. Jeg tok veien ned om lysløypa. Det var et sikkert veivalg, men det ble mange høydemeter ned og opp. Fin trening. Fra Røverkollen fulgte jeg blåstien til sydtoppen.

Map