Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Fire i Vestfold

Date:
30.09.2014

I dag stod tre kommunetopper i Vestfold på programmet. Den første var i Stokke. Jeg parkerte ved en fin plass nord for Langvannet i Re. Derfra fulgte jeg grusvei rett sørover langs Kringlevannet. Jeg kom snart inn på en annen grusvei som jeg fulgte videre sørover. Snart dukket det opp et skilt med "Utsikt 800m". Det pekte mot Søndre Brattåsen . Måtte ta en tur til denne også, selv om det ikke er kommunetopp. Da var det bare å følge en fin trase oppover helt til toppen. Rett øst for toppen er det utmerket utsikt. Vurderte litt om jeg skulle velge terrenget til nabotoppen, men lot det være og tok samme vei ned til grusveien. Denne fulgte jeg så videre sørover. Snart forsvant grusen og det ble en fin skogsvei. Rett etter jeg kom til kraftlinja tok jeg kurs mot Høgståsen

Map    

Gardlaushøgda

Date:
23.09.2014

Gikk en tur opp på toppen fra parkeringen ved Øverland. Det er mange stier i området og det er ikke noe problem med å finne en vei til toppen. Fint å sitte her å ta en rast.

Map    

Maråsen

Date:
18.09.2014

Jeg hadde tenkt dette skulle bli en liten avstikker fra blåstien som går like nord for toppen. Der var det leit å komme fram. Skikkelig bushing i bratt terreng. Kom meg etterhvert til toppen for å bli møtt av en gjeng hjortelusfluer. Da var det bare å komme seg videre.

Map    

Mørkreiåsen

Date:
13.09.2014

Etter litt vurdering om å ta en gåtur eller sykkeltur i marka valgte jeg en kombinasjon til denne toppen. Parkerte ved By og syklet den snaue mila opp til Kampesetra. Der byttet jeg sykkelsko med joggesko. Fulgte blåstien et lite stykke før jeg valgte et tydelig tråkk opp til ei hytte. Der sluttet tråkket og jeg sto ved et lite stupområde. Det gikk greit å finne en vei opp og fra toppen av stupet var det bare å gå på kurs til toppen. Hjortelusflua gjorde oppholdet kort og jeg fulgte samme vei ned.

Map    

Marikollenslottet

Date:
07.09.2014

Etter en fin søndagstur i Østmarka passet det å avslutte med en topp. Siden jeg gikk på blåstien rett vest for toppen var det kort vei opp. Det er bratt på alle sider, men ingen problemer med å finne en vei opp på platået. Der er det flere små høydepunkt og på et ligger det fortsatt rester etter trigpunktet. Litt utsikt er det også her mellom trærne. Mye bedre er på toppen av skibakken, rett nordøst for Marikollenslottet.

Map    

Fire ved Killingskaret

Date:
04.09.2014

I dag var det ypperlig vær for en tur på fjellet og det måtte utnyttes. Tok derfor turen til Rollag og ved Veggli tok jeg veien vestover til Austbygda i Tinn. 60 kr. i bompenger måtte betales og jeg kjørte til fylkesgrensa mot Telemark. Her ved Killingskaret, hvor veien er på sitt høyeste punkt, er den fin parkeringsplass og merkede stier både nordover og sørover. Jeg fulgte en fin T-merket sti nordover. Rett sør for Rusttjønn fulgte jeg et tråkk som hadde retning mot kommunetoppen i Rollag, Storegrønut Sørøst. Jeg fikk snart se varden på toppen og da var det bare å gå rett på. Ypperlig terreng. På toppen måtte jeg nyte utsikten. Kan neppe bli bedre. Rett nordvest kunne jeg se det høyeste punktet på platået, Storegrønut. En enkel spasertur. Stadig var jeg innom tråkk, >>>

Map