Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

To i Selje

Date:
26.06.2014

En dag i Selje og det ble tid til besøk på to topper. Den første ble Kjerringa eller Vestkapp. Her var det vei helt til toppen, men det var sperret ved parkeringsplassen. I dag blåste det skikkelig her så det ble bare en kjapp rusletur de få meterne fra parkeringen og opp til toppunktet. Det var skyfritt og en utmerket utsikt i alle retninger. Derfra kjørte vi tilbake og tok vestover til Ervik. Her var det i le for vinden og det ble en fin tur opp til Holden. Her er det mange spor etter aktivitet under krigen. Utsikten er også upåklagelig. I det fine været var det bare å sette seg ned å se på båttrafikken på Stadhavet.

Map    

Breiliflaka og Lauvkollen

Date:
17.06.2014

Etter et besøk i Vikersundbakken kjørte jeg Breiliveien oppover i skogen. Mange veikryss, men med gps gikk det å fint navigere seg fram til parkeringen ved bommen i Djupengropveien. Derfra gikk jeg veien videre til den krysset en blåsti. Så var det bare å følge denne rett østover. En fin sti som går i nydelig terreng, idylliske små tjern, vakre myrer og åpne partier med utsikt. Rett sør for Breiliflaka forlot jeg blåstien og fulgte en tydelig, umerket sti til toppen. Der ble en rast for å nyte det fine stedet. Neste mål var Lauvkollen. Jeg fulgte samme vei ned til blåstien, men krysset rett over den. Gikk rett sørover og kom snart opp til den lille varden på toppen. Så var det bare å komme seg ned til blåstien og følge den tilbake til bilen.

Map    

Tre topper ved Branntjernhøgda

Date:
13.06.2014

Bekkehøgda Parkerte ved Stryken stasjon. Herfra er det flere muligheter for å velge vei og i dag syklet jeg oppover via Myrseter og Daltjuven. Etter ca 8 km på sykkel hadde jeg kommet fram til en snuplass nord for Bekkehøgda. Etter bytte fra sykkelsko til joggesko fulgte jeg sporene etter en skogsmaskin sørover. Ved det første hogstfeltet gikk det en gammel hogstvei til Båhus-Branntjernet. Der fulgte jeg stien nord for vannet, via Lurikoia og bushing til Bekkehøgda. Ingen utsikt fra en fjellknaus i tett skog. Branntjernhøgda trig. pkt. Fra Bekkehøgda forsøkte jeg å holde høyden fram til trig punktet. Da kom jeg først gjennom et gammelt hogsfelt. Fra dette ble det å gå gjennom nesten urørt skog fram til toppen. Ingen stier i dette området. Stadig trær som hadde falt i en eller >>>

Map    

Stubberudseterhøgda

Date:
08.06.2014

I dag, 1. pinsedag, var det allerede godt og varmt da jeg parkerte ved Sørkedalen skole. Fra parkeringen gikk jeg Heikampveien nordover. Første mål var en uregistrert topp sør for Tømmermyra. Fulgte en fint tråkk oppover, men det mistet jeg etterhvert. Da ble det å ta en kurs i retning toppen. Jeg rotet meg bort i et dårlig framkommelig terreng og fikk en bratt stigning til toppen. Vel oppe var det en enkelt å komme fram på ryggen bort til toppunktet. Derfra gikk jeg videre rett mot Stubberudseterhøgda. Åpent terreng og lett å komme fram. Kom også inn på en sti som førte til toppen. Der satt det en gjeng som var på fellestur til toppen. Siden det var en fin sommerdag var det også flust med insekter av alle varianter og det ble ikke lange rasten på toppen. Nedover fulgte jeg >>>

Map    

Branntjernhøgda Sør

Date:
02.06.2014

Tok utgangspunkt ved Stryken syasjon hvor jeg parkerte. Derfra ble sykling oppover i ca. 12 km før jeg kom fram til stedet hvor veien sluttet rett øst for toppen. Siste stykket opp fra Sandungen hadde fin utsikt sørover. Toppen er for tiden kjentmannspost så det er fint tråkk fram til toppen. Åpent og fint myrterreng. På toppen var det bare å slappe av og nyte skogens ro, utsikt var det dårlig med.

Map