Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

To i Øvre Eiker

Date:
26.05.2014

Turen til Myrehogget valgte jeg å starte ved Midtstua. Veien hit var tørr og fin i dag. Noen kvister etter nylig tømmerhogst lå i veien, men det gikk fint å kjøre. Det var godt og varmt så det var bare å ta med lite klær og mye drikke på toppturen. Fra Midtstua fulgte jeg blåsti hele veien til toppen. Det var tørt i skogen og det var heller ingen problemer med å komme fram langs Hoggtjern. På toppen måtte jeg bare nyte utsikten. Nabotoppen, Urdsdokka, virket spennende sett fra Myrehogget. Derfor ble det også en tur til den. Nå var framkommeligheten ikke så god likevel og jeg fant ingen sti til toppen. Det ble litt bushing. Utsikten fra toppen var også her utmerket. Jeg valgte å gå rett sørover ned fra toppen og kom på en sti som førte ned til Hoggtjern.

Map    

Trettekollen

Date:
12.05.2014

Utgangsstedet for turen ble parkering i nærheten av Eiksetra. Selv om det lå snø enkelte steder i skiløypa var veien innover tørr og fin. Men det varte ikke så lenge. Etter Solvang gikk skiløypa på veien og der var det fortsatt tilnærmet skiføre flere steder. Det var hardt og fint å gå på. Etter jeg tok av fra skiløypa var det noen snøpartier med løs snø, men det hindret ikke framkommeligheten. Etter jeg hadde gått under kraftlinja var det bare å finne et passende sted å forlate stien og følge gps-kurs til toppen. Rundt toppen var det ikke snø. Det var ikke så mye utsikt fra toppen, men ned valgte jeg et tråkk sørvestover og der var det flere fine utsiktsplasser.

Map    

To i Andebu

Date:
05.05.2014

Det er flere muligheter for å komme seg til kommunetoppen i Andebu. Jeg valgte å parkere ved Trollsvann, en stor utfartsparkering. Derfra fulgte jeg veien langs østsiden av Trollsvann. Denne veien kan følges til ca. 2 km fra toppen, enten man går eller sykler. Der går veien over i en blåmerket sti. Etter noen hundre meter kom jeg til et stikryss hvor valget var mellom Brånafjellet og Åletjønnkollen. Jeg måtte jo først på det høyeste punktet og fulgte blåstien helt til toppen. Ikke så mye utsikt og været bidro til å gjøre den enda dårligere. Da var det like greit å komme seg ned igjen. Jeg måtte også ta turen til Åletjønnkollen. Noe brattere sti opp hit. Ved å fortsette litt forbi toppen kom jeg til en fin rasteplass med litt utsikt. Så var det bare å traske veien tilbake >>>

Map    

Holtfjellet

Date:
04.05.2014

Jeg måtte ta en liten tur til en topp i dag og valget falt på Holterfjellet. Jeg parkerte ved innkjøringen til Holtsetra. Ved bommen er det god plass til flere biler. Fra parkeringen fulgte jeg en fin vei inn til Holtsetra. Der fortsatte jeg rett fram og kom til et stikryss. Flere retninger var merket, men jeg fulgte en umerket sti som tok inn til venstre for skiltene. Den går opp til toppunktet. Ikke særlig bratt og fint å gå. På toppen er det flere stivalg og muligheter for en annen vei ned.

Map