Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

3 topper i Askim

Date:
28.04.2014

En tur innom Askim i dag for å komme meg på noen topper. Først ble det et gjenbesøk på Vardeåsen, både tårnet og kommunetoppen. Deretter gikk turen til en sted jeg bare har sett fra veien, Romsåsen. Her er det mye å se på av interesse. På selve toppen er det ikke så mye utsikt, men det er merket til flere utsiktspunkter.

Map    

Endelig Ursknappen

Date:
25.04.2014

Ursknappen er en topp jeg lenge har hatt lyst til å besøke. I dag passet det med en tur dit. Kjørte til Skogsbygda og fulgte derfra veien innover til Fallet. Der gikk veien over til grusvei, men ikke noe problem å fortsette. Ved bommen la jeg 30 kr. i konvolutten og her ble grusveien mye bedre. Ved Ihlangsvangen er det en stor parkeringsplass og turløyper skiltet videre i flere retninger. Det er mulig å kjøre videre innover Migerdalen, men der var det et parti med teleløsning jeg valgte ikke å passere i dag. Så da ble det å gå veien fra Ihlangsvangen til Migerdalen. Der står det ny skilting og stigningen begynner. Det er fortsatt fin sykkelvei oppover til Vogstadsetra, 376 moh. Der blir veien noe dårligere og ikke minst bløtere. Men enkelt å følge den opp til idylliske Steinsjøen, >>>

Map    

Høgestang i sol

Date:
22.04.2014

Endelig var det klart for en tur i et område jeg liker godt. Jeg parkerte ved Lille Remne. Jeg var litt i tvil om jeg skulle gå helt til Høgestang, eller sykle en del av veien. Valgte det siste og fra bommen ved Lille Remne syklet jeg på en fin skogsvei rett sørover. Etter nesten 5 km svingte jeg til venstre og litt opp til veien møtte blåstien. Der parkerte jeg sykkelen og gikk 2 km til toppen. I varmt vårvær ble dette en nydelig tur i et lettgått terreng.

Map    

Rundt Skapertjern

Date:
14.04.2014

Dagens tur gikk rundt Skapertjern. Jeg parkerte på den gamle jernbanelinja ved Gullaugkleiva. Derfra fulgte jeg lysløypa opp til Skapertjern og blåsti som går over Sørumåsen. Rett sør for toppen er det et stort hogsfelt med en hvilebenk. Der kan man nyte utsikten over Drammen. På turen rundt Skapertjern gikk jeg også opp på Bølstadåsen.

Map    

Tre topper ved Tonevann

Date:
13.04.2014

Jeg parkerte ved Bysetermåsan og gikk veien inn til Vangen. Selv om det var søndag formiddag var det liten trafikk innover. Fra Vangen fulgte jeg blåsti som går delvis over Pølseberget. Det siste stykket gikk jeg på GPS-kurs til toppen. Her er det fint å ta en rast og nyte stillheten. Derfra gikk jeg rett nordover og kom ned på stien som går sør for Tonevann. Fulgte denne østover og kom igjen inn på blåstien. Denne gikk jeg nordover til Vesle Tonekollen, som ikke er særlig merkverdig. Det var bare å komme seg videre til Tonekollen. Fra nordenden av Mosjøen fulgte jeg umerket sti nordover langs kollen. Det er fint å gå her om våren siden det er et parti med blåveis i området. Tonekollen er nå kjentmannspost og det er kommet et fint tråkk rett opp til toppen. Jeg fulgte >>>

Map    

Sæteråsen

Date:
09.04.2014
Map