Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Fire i Vestfold

Date:
30.09.2014

I dag stod tre kommunetopper i Vestfold på programmet. Den første var i Stokke. Jeg parkerte ved en fin plass nord for Langvannet i Re. Derfra fulgte jeg grusvei rett sørover langs Kringlevannet. Jeg kom snart inn på en annen grusvei som jeg fulgte videre sørover. Snart dukket det opp et skilt med "Utsikt 800m". Det pekte mot Søndre Brattåsen . Måtte ta en tur til denne også, selv om det ikke er kommunetopp. Da var det bare å følge en fin trase oppover helt til toppen. Rett øst for toppen er det utmerket utsikt. Vurderte litt om jeg skulle velge terrenget til nabotoppen, men lot det være og tok samme vei ned til grusveien. Denne fulgte jeg så videre sørover. Snart forsvant grusen og det ble en fin skogsvei. Rett etter jeg kom til kraftlinja tok jeg kurs mot Høgståsen

Map    

Gardlaushøgda

Date:
23.09.2014

Gikk en tur opp på toppen fra parkeringen ved Øverland. Det er mange stier i området og det er ikke noe problem med å finne en vei til toppen. Fint å sitte her å ta en rast.

Map    

Maråsen

Date:
18.09.2014

Jeg hadde tenkt dette skulle bli en liten avstikker fra blåstien som går like nord for toppen. Der var det leit å komme fram. Skikkelig bushing i bratt terreng. Kom meg etterhvert til toppen for å bli møtt av en gjeng hjortelusfluer. Da var det bare å komme seg videre.

Map    

Mørkreiåsen

Date:
13.09.2014

Etter litt vurdering om å ta en gåtur eller sykkeltur i marka valgte jeg en kombinasjon til denne toppen. Parkerte ved By og syklet den snaue mila opp til Kampesetra. Der byttet jeg sykkelsko med joggesko. Fulgte blåstien et lite stykke før jeg valgte et tydelig tråkk opp til ei hytte. Der sluttet tråkket og jeg sto ved et lite stupområde. Det gikk greit å finne en vei opp og fra toppen av stupet var det bare å gå på kurs til toppen. Hjortelusflua gjorde oppholdet kort og jeg fulgte samme vei ned.

Map    

Marikollenslottet

Date:
07.09.2014

Etter en fin søndagstur i Østmarka passet det å avslutte med en topp. Siden jeg gikk på blåstien rett vest for toppen var det kort vei opp. Det er bratt på alle sider, men ingen problemer med å finne en vei opp på platået. Der er det flere små høydepunkt og på et ligger det fortsatt rester etter trigpunktet. Litt utsikt er det også her mellom trærne. Mye bedre er på toppen av skibakken, rett nordøst for Marikollenslottet.

Map    

Fire ved Killingskaret

Date:
04.09.2014

I dag var det ypperlig vær for en tur på fjellet og det måtte utnyttes. Tok derfor turen til Rollag og ved Veggli tok jeg veien vestover til Austbygda i Tinn. 60 kr. i bompenger måtte betales og jeg kjørte til fylkesgrensa mot Telemark. Her ved Killingskaret, hvor veien er på sitt høyeste punkt, er den fin parkeringsplass og merkede stier både nordover og sørover. Jeg fulgte en fin T-merket sti nordover. Rett sør for Rusttjønn fulgte jeg et tråkk som hadde retning mot kommunetoppen i Rollag, Storegrønut Sørøst. Jeg fikk snart se varden på toppen og da var det bare å gå rett på. Ypperlig terreng. På toppen måtte jeg nyte utsikten. Kan neppe bli bedre. Rett nordvest kunne jeg se det høyeste punktet på platået, Storegrønut. En enkel spasertur. Stadig var jeg innom tråkk, >>>

Map    

Mistberget og Nynabben

Date:
26.08.2014

I dag ble det en tur til to topper på Romerike. Først et gjenbesøk av Mistberget, deretter en tur til Nynabben. Parkerte på anbefalt sted for en tur til Mistberget fra sørøst. Store kyr var på parkeringsplassen da vi kom. men de var vant til folk og brydde seg ikke om oss. Herfra er det bare å følge blåmerket sti til toppen. Nydelig vær i dag og flere benyttet anledningen til en tur i skogen. Alltid hyggelig å treffe andre turgåere. Etter dette toppbesøket gikk turen videre til Nynabben. Der er det en liten plass for noen biler ved innkjøringen til Røyslia. Fra parkeringen går det tydelig vei opp til toppen. Jevn, fin stigning til toppen med flere fine rasteplasser med benk og fin utsikt.

Map    

Snellingshøgda

Date:
24.08.2014

Før riksvei 35 ble åpnet i 2003 var det en ganske lang tur gjennom Romeriksåsen for å komme til Snellingshøgda. Nå er bomstasjonen ved Bruvoll fjernet og det er blitt en stor, fin utfartsparkering der. Fra parkeringen er det flere steder å komme gjennom gjerdet og ut på veien som fører til Bruvoll. Herfra fulgte jeg blåmerket sti til DNT-hytta ved Snellingen. Dette er en hytte som er mye brukt og denne søndagsformiddag var det også besøk der. Stien til toppen går like forbi hytteveggen og er godt merket til toppen. Stien er også velbrukt og det er ikke problemer med å finne fram. Det høyeste punktet er ikke markert og stien fortsetter videre nordover. Rett sør for topppunktet er det brukbar utsikt til mange skogbevokste åser. Videre nord for toppunktet er det en bronsealderrøys >>>

Map    

Mangsethøgda

Date:
15.08.2014

Fra Skarnes kjørte jeg Sanderveien (175) retning Kongsvinger. Fra denne tok jeg av og kjørte Øktnervegen noen hundre meter innover, gjennom en gård, og fram til skogkanten. Der står det ei infotavle for Damtjern natursti og der er også utgangspunkt for stien opp til Mangsethøgda. Det er ikke merket sti til toppen, men den er tydelig. Stien følger delvis en hogstvei fram til et stort hogstfelt. Deretter er det fin og tydelig sti opp til toppen.

Map    

To i Vestfold

Date:
09.08.2014

Dagens første ble en tur til Snippane. Parkerte ved bommen i Engeroa. Der sto det et fint skilt som viste turvei fra bommen og videre sørover. Fulgte veien oppover og kom til fin blåmerking. Det sto ingen skilt om hvor blåmerkinga gikk til, men retningen passet fint mot toppen. Jeg hadde også lest en beskrivelse av veien til toppen og merkinga fulgte den. Det gikk jevnt oppover og snart kom jeg til den mye omskrevne hytta. Det var tydelig hvor gjerdet skulle krysses og videre var det tett med blåmaling fram til toppen. Fulgte samme veien ned til parkeringen. Neste topp var Undrumsåsen. Utgangspunktet var Holt gård. Fin parkeringsplass og med merking til Signalen. Merkingen tok brått slutt ved jordekanten og jeg så ikke noen merking videre. Fulgte noe jeg trodde var tråkk langs jordet >>>

Map