Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Dritarholberget

Date:
24.11.2013

Et navn skal jo en topp ha, så hvorfor ikke Dritarholberget. Hva dette navnet kommer fra er vanskelig å finne ut. Det inspirerte meg til en toppbesøk. I dag var det nydelig vær og barfrost gjorde det fint å gå i skiløyper. Jeg parkerte ved Tobonn og fulgte veien opp til Rognlivann. Der tok jeg av og valgte blåstien nordvestover langs østsiden av Setervann. Spennende å gå langs vannet og høre de fine lydene som oppstår når det fryser. Fra nordenden av vannet gikk jeg på kurs til toppen. Det er kjentmannspost der og fine tråkk opp. Det var en sur vind på toppen i dag og det fristet ikke å sitte der. Tilbaketuren valgte jeg å gå rett vestover retning Byvatnet. Siden det var barfrost gikk det veldig greit å gå over myrene. Der fant jeg også en fin rasteplass i sola og da var >>>

Map    

Helgehaugen

Date:
17.11.2013

Oslomarkas 5 topper over 700 m må jeg stadig besøke. Alle har sin spesielle verdi. Den som gjør seg minst er Helgehaugen. Den er også, sammen med Ringkollen, den enkleste å bestige. Det går fint å parkere ved bunnen av oppstigningen og det er umerket sti helt til topps. Nå har det nylig vært tømmerhogst i området og begynnelsen av stien er temmelig ødelagt av skogsmaskiner. På toppen er det også noe utsikt over Mylla. I dag var det en nydelig vær og det ga en klar, fin sikt.

Map    

Sæteråsen

Date:
04.11.2013

Nabokommunen Sande har en veldig annonym kommunetopp, mens Sæteråsen i Svelvik er hyppig besøkt. Jeg har vært her flere ganger og parkerer som regel ved Skalland. Derfra er flere muligheter for veivalg til toppen. Ved info-tavla står det et skilt merket Tårnet. Det er et sørlig alternativ. En annen mulighet er å følge veien nordover og ta til venstre i første veidele. Dette er en godt merket vei/sti til topp. På toppen er jeg alltid begeistret for den fine utsikten fra tårnet. Selv i dag, en disig mandag, traff jeg folk på toppen.

Map    

Presteseteråsen Øst og Vest

Date:
02.11.2013

Siden det er kommet en endring på kommunetoppen var det bare å ta en tur til Presteseteråsen Vest. Det er åtte år siden jeg var på østtoppen. Da fant jeg en brukbar, men lang vei til toppen. I dag parkerte jeg ved skianlegget og fulgte stien opp til Presteseter. Derfra gikk jeg rett opp lia til østtoppen. Der står kassa for TOT. Fra østtoppen fulgte jeg kursen rett til vesttoppen. Ingen problemer med å komme dit. Ned fra Presteseteråsen Vest gikk jeg rett ned til veien. Dette er nok en enklere vei til toppen.

Map