Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Viktjernhøgda

Date:
31.08.2013

Det er flere veier til denne toppen, men jeg valgte den enkleste i dag. Parkerte ved Møllebakk og gikk veien oppover. Når jeg var rett øst for toppen gikk jeg rett vestover på gps-kurs. Ingen problemer med å komme fram til toppen. Tilbaketuren la jeg om tjernene. Fulgte stien rett sydover fra toppen. Mange fine rasteplasser ved vannet. Gikk videre stien til tårnet og veien ned til parkeringen.

Map    

Blekketjernshøgda og Paradiskollen

Date:
30.08.2013

Det ble en tur til Romeriksåsen på en av de få dagene denne måneden det regnet. Vi parkerte ved vekta ved Hadelandsveien og tok skogsveien oppover. Det er en lang bakke og det virker som vi nesten aldri kom til toppen. Men endelig kom vi fram til stedet der blåstien krysset veien. Da var vi ferdig med den tyngste bakken. Videre gikk vi forbi to gamle hus og deretter gjør veien en liten sving. Der er det fint og gå inn til venstre og følge et tråkk helt opp til toppen. Regn og tåke gjorde at utsikten var begrenset. Etter besøket på Blekketjernshøgda tok vi turen til Paradiskollen. Vi fulgte samme vei tilbake og tok blåstien vestover der den krysser veien. Det er hogd mye på Paradiskollen og det er fritt utsyn vestover nå. Men tåka hindret oss i å få fullt utbytte av utsikten.

Map    

Nordre Stange varde

Date:
28.08.2013

Jeg kjørte gamle E18 og tok av sørover på Svarverudveien. Den fulgte jeg til det dukket opp et parkeringsskilt. Ned til høyre ved skiltet er det en liten parkeringsplass. Derfra tok jeg sykkelen og fulgte veien rett sørover langs vannet. Ved en rasteplass med bord tok jeg til venstre opp en bratt bakke. Etter en campingvogn ble passert kom jeg til starten på en blåsti. Denne er merket helt fram til toppen og tårnet. Der er det bare å nyte utsikten over mye av Østfold.

Map    

Hornkjølberget

Date:
23.08.2013

Stort enklere kan ikke komme til en kommunetopp. Jeg parkerte på en liten plass langs veien over til Buholtet. Derfra går det en fin sti opp til toppen. Jeg var her for syv år siden og eneste forandringen er at det har kommet noen antenner på tårnet.

Map    

Hagahogget en og to

Date:
19.08.2013

For å være sikker på at jeg har vært på Hagahogget besøkte jeg i dag både utsiktspunktet og kommunetoppen på Bergsåsen. I tillegg var jeg innom toppen ved den gamle militærinstallasjonen. Nydelig vær og ypperlig forhold for en liten topptur.

Map    

Røysekollen igjen

Date:
17.08.2013

Det er syv år siden sist jeg var på Røysekollen. Da gikk jeg i snø og det huskes som en tung tur. Gjorde et nytt forsøk i dag. Nå var det sommervær og fine forhold. Jeg tok av fra 169 og kjørte veien innover i retning Bjørndalen. Jeg kom ikke langt før jeg møtte en stengt bom. Ved bommen er det plass til et par biler og jeg parkerte der. Gikk veien videre til jeg kom rett vest for toppen. Derfra er det mulig å følge tråkk opp til toppen. Tråkkene er utydelige og går gjennom hogstfelt. De er ikke alltid like lett å følge, selv om det enkelte steder henger blå bånd. Det er ikke så langt opp, fra parkeringen er ca. 2,5 km til toppen.

Map    

Skreikampen

Date:
07.08.2013

Det passer alltid med en tur til Skreikampen, kanskje den fineste kommunetoppen i Akershus. I dag var også været bra. Godt og varmet på toppen. Og så var det vindstille. Da ble det en lang kaffepause mens vi beundret utsikten.

Map    

Røverkollen

Date:
01.08.2013
Map