Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Flere topper

Date:
19.07.2013

Det er enkelt å komme seg til toppen her. Parkering ved Trollvannstua og så er det bare å følge stier til toppen. Jeg fant tre nesten like høye punkter på åsen, den østre er satt opp som den høyeste. Den midtre har en fin varde.

Map    

Kolås

Date:
16.07.2013
Map    

Bare den ene

Date:
13.07.2013

Jeg parkerte ved en stor parkeringsplass langs Øyfjellveien. Der står det et tydelig skilt som peker mot Vehuskjerringa. Og avstanden er 7 km. Jeg la i veg langs en godt rødmerket sti. Den gikk i småkupert terreng. Vest for Jønnardalfjellet, opp Jønnardalen, forbi Kastetjønn og til rett vest i Ringebuskaret. Østover i skaret og så rett nord over myra. Hit var ikke merkbar stigning. Mest myrer som i dag ikke var spesielt bløte. Så begynner oppstigningen. Stien er fortsatt tydelig og den leder helt til toppen. Selv om det var stille og fint nede i skogen, blåste det friskt på toppen. Kaffepausen ble derfor ikke så lang før jeg begynte på turen tilbake til bilen. Selv om Vehuskjerringa har to topper, ble det bare besøk på den ene i dag. Og avstanden på skiltet stemte, gps viste >>>

Map    

Nydelig rundtur

Date:
10.07.2013

En perfekt sommerettermiddag for en tur i skogen. Da var det bare å komme seg fra jobben og ut i marka. Jeg kjørte nesten fram til Eiksetra og parkerte der. Derfra var det strake veien opp til Skimten. Selv etter mye regn den siste tiden var det tørt og fint å gå oppover. Vel framme måtte jeg se på utsikten. Ikke like lett å få øye på alle toppene gjennom trærne, men mange fine steder ble observert. Veien ned gikk langs blåløypa til Tverråsen. Her var det mulig å få fin oversikt. Terrenget under åsen virket fristende for turen videre. Derfor valgte jeg å gå om Tverken på tilbaketuren. Der hadde jeg aldri vært og stedet var virkelig verdt et besøk. Videre fulgte jeg stien om Goliaten og ned til Eiksetra igjen. En kjempefin rundtur i et terreng jeg liker.

Map    

Sørøst for Bjørnholen

Date:
05.07.2013

Jeg valgte å starte dagens topptur fra Stampetjern. Der er det en stor parkeringsplass i forbindelse med badeplassen. I dag var det ingen badegjester der. Jeg gikk derfra og fulgte veien videre forbi innkjøringen til Kopperud gård. Deretter kom jeg til et jorde og midt på det går det en sti som starter i blokkfeltet. Stien følger jordekanten til østenden. Der fortsetter en traktorvei opp til et hogstfelt. Fra hogstfeltet går det en fin sti i nydelig terreng opp til Bjørnholen. Skiltet på Bjørnholen viser stier i mange retninger. Jeg fulgte retningen merket Elghytta. Stien passerer Ballerudtjernet og en merkestein som markerer kommunedele mellom Sørum og Skedsmo. Derfra går stien i åpent terreng fram til toppen og hytta. Turen tok ca. en time fra parkeringen og til hytta.

Map    

I tåka

Date:
04.07.2013

For noen dager siden hadde jeg en ypperlig tur over Eggekollene. I dag hadde jeg planlagt en ny tur i området, men nå på sørsiden av veien til Eiksetra. Været var ikke det aller beste for topptur, men jeg tok likevel turen og håpet på bedring. Jeg parkerte ved Eggevollen. Der var tåka så tykk at jeg ikke så blinkene på skiskytterarenaen. Det regnet ikke så det var fint å gå, kanskje lettet været også. Det gikk greit å gå til Storsteinsfjellet. Der var tåka om mulig enda tykkere. Gikk også ned til utsiktspunktet. Så ingenting der heller. På veien tilbake til bilen gikk jeg om Askfjellet. ingen sikt der heller. Nå begynte det også å regne så det ble en våt fornøyelse og gå i høy lyng ned til bilen igjen.

Map