Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Grønnliåsen

Date:
28.03.2013
Map    

Tårnåsen

Date:
28.03.2013

Dette er nærmest en drive-in topp. Men det er også mulig å få en fin tur ut av toppbesøket. Jeg startet turen i sør ved Ødegården. Derfra fulgte jeg blåsti og den gamle kongeveien nordover åsen. Det er mye skilting og merking av historiske steder. Ved Tårnåsen står det skilt om Oppegårds høyeste punkt. Så det var enkelt å finne. Herfra gikk turen videre nordover og det var bare et kort stykke til Grønnliåsen.

Map    

Toåsen

Date:
03.03.2013

Toåsen er en topp jeg har besøkt noen ganger. Det er ingen spesiell topp, et ikke særlig vakkert tårn der, ingen utsikt. Det jeg setter pris på veien til toppen, eller veiene. Her er det mange muligheter for å variere turen. En kjapp tur fra Alværn eller en lengre fra Bergerbanen. I dag var det mye sport på TV, med Vasalopp og VM 50km. Da måtte jeg ut en tur etterpå. Valgt Nesodden og satset på at det var lite snø her. En liten feilvurdering det, her var det fortsatt skiføre og det ble med en liten topptur uten ski.

Map    

Til topps i dypsnø.

Date:
01.03.2013

Jeg har en tendens til å tro at det er mindre snø jo nærmere jeg kommer kysten. I vår stemte ikke det. Da vi første dag i mars dro til Sandefjord var det med stor tro at det skulle bli en enkel tur opp på kommunetoppen. Vi fant en liten plass langs veien hvor det var plass til bilen. Derfra gikk vi et lite stykke langs bilveien til vi tok av til høyre, over kjettingen og videre oppover i et fint tråkk i snøen. Stien gikk til en liten rasteplass. Derfra var tråkket borte og vi måtte gå i løssnø. Etter en stund kom vi på sporene etter noen som hadde gått med truger. Da ble det litt enklere å gå, men vi tro stadig gjennom og sank dypt ned i snøen. Sakte, men sikkert, nærmet vi oss toppen og det var en liten seier da vi endelig nådde fram til kassa for loggboka. Nedover kunne >>>

Map