Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Vidden

Date:
17.10.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
10.2km

Ann Kristin og jeg tok nattoget til Bergen i forbindelse med Bjørnar og Gyrid sitt 60 års lag. Vi sov på terminus. Litt sightseeing med test av Bybanen på lørdag før en hyggelig fest i Laksevåg. Søndag ble det nydelig vær, og vi fant ut at vi ikke hadde gått Vidden siden studietiden vår i Bergen. Etter frokost tok vi Ulrikbanen til topps. Den var helt nyoppusset. Gikk hovedruten med en avstikker opp til Storhaugen, en flott topp! Vel nede ved Fløyen, så viste det seg at den ikke gikk på grunn av oppussing. Vi gikk derfor stien ned og bort til Terminus hvor klokka nesten var blitt 19. Likevel rakk vi en rask middag på By'n og et kveldsbesøk hos Gyrid og Bjørnar før vi gikk på nattoget litt over 23. Sporet ble ikke startet før litt bak på Ulrikken, og jeg gikk tom for strøm >>>

Map    

Eiskremheia, kommunetopp Aukra

Date:
31.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.2km

Ann Kristin og jeg leide AirBnB leilighet midt i Molde sentrum og gikk på Romsdalseggen og besøkte hulen Trollkyrkja. Så ville Ann Kristin også se Molde, så jeg fikk tid til en kommunetopp. Kjørte til startstedet og gikk relativt raskt opp og ned. Fin sti, men nok ganske våt under normale forhold. I år er det ekstremt tørt.

Map    

Sandvassheia runde

Date:
08.07.2021
Distance:
7.6km

Jeg tok meg en egotrip fra bryggelivet i Risør. Tok sykkelen bakpå bilen. Tok av fra E18 ved Songe og nordover noen hundre meter før veien tok av. Jeg parkerte på flata ved de første gårdene og syklet til der sporet starter. Så gikk jeg en veldig fin runde på gode stier. Passerte den sjarmerende husmannsplassen Greina. Turen ble avsluttet med å dra meg over vannet på en flåte. Dit kan man kjøre med bil, og det er fint å bade der. Noen dager senere i ferien tok vi med barn og barnebarn og kajakker, og delte oss i to grupper. En gruppe padlet med jenta på 3 år til Sandvannhytta, mens den på ett år satt i bæremeis på gruppen som tok seg over flåten og gikk til hytta. Hytta ligger flott til i nordenden av Sandvannet og er åpen. Der rastet vi og badet, og byttet fremkomstmidler. >>>

Map    

Tonmyrrunden

Date:
07.02.2021
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
12.9km

Favorittrunden når det blåser litt på Ble. Dette er en utvidet variant. Vanligvis går man løypa fra Borges kiosk tilbake, som er omtrent så høyt som hytta. Denne gangen var det kjørt opp et spor rett opp fra Blestua mot Kyrkjesteinen. Et fint alternativ.

Map    

Bøåsen

Date:
06.02.2021
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
19.3km

Vestmarkas mest kuperte løype. Flott på godt føre! Denne dagen var det fint. Anbefaler å gå runden motsols, selv om man "må" ta av skiene i en av bakkene ned fra Kroftkollen.

Map    

Bergsåstoppen

Date:
05.01.2021
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
14.0km

Også en fin runde i Vestmarka. Bakkene fra Sandungen opp i Bergsåsen er bratte, og egner seg best oppover. Flotte renn nedover mot Tveitersetra. En bratt bakke med brå sving mellom Sandungen og Asdøltjern.

Map    

Tverråsen

Date:
03.01.2021
Distance:
15.2km

Etter mye uvær og nedbør rundt nyttår klarnet det opp. Marka lå der forlokkende. Ann Kristin og jeg kjørte mot Solli, men der ble vi stanset i rundkjøringen ved Vøyen da det var fullt. Klokka var bare halv ti. Jeg kunne tenke meg Skimtenområdet, og vi kjørte mot Eiksetra. Vi kom opp til parkeringene på toppen av bakkene fra Lier, men så var det trafikkaos og full stans. Og parkeringene der var fulle. Jeg var redd folk bare ville forlate bilene, så vi klarte så vidt å snu. Jeg måtte gå foran og stanse biler så vi kom oss ned igjen. Men etter 300 m var det en ledig plass ved et kraftverk. Vi parkerte og bar skiene litt på vei før løypene begynte. Etter hvert kom vi opp i sola og hadde en fantastisk dag på Skimten og Måneskinnsheia.

Map