Ramsåsen-Grønland (29.11.2020)


Duration 4h 47min
Distance 10.3km
Vertical meters 430m
GPS
Ascents Ramsåsutsikten (405m) 29.11.2020 10:54

Fin tur med Anita, Trond, Ann Kristin og Troja.

Vi startet på Vestmarksetra og gikk opp Kantebakk til utsiktspunktet i Ramsåsen.

Det hadde vært tåke, så oppe på åsen var trærne nedrimet. Det ble særlig vakkert ved Tjernsøyet. Der lå det i tillegg 6 cm stålis på tjernet, men vi hadde ikke med skøyter denne gangen (og litt tynt er det).

Vi hadde tenkt oss videre til Stovivollen, men litt ned i bakkene tok stien til venstre bort fra skitraseen. Vi traff noen som sa at de møttes igjen litt lenger ned. Vi tok derfor stien og omgikk dermed stedet vi skulle tatt av mot Stovivollen. I stedet ble det en god bue nesten ned til Haugsvollen. Vi kom over på blåmerket sti til Stovivollen, og der var det ferdiglaget et flott bålsted. Vi satt der lenge og grillet pølser og varmet pizzarester og boller. Nammenam! Godt med litt bålvarme da den lovede sola aldri fant veien gjennom tåkedottene.

For å få enda mer trimfaktor la vi returen innom Grønland. Det er frost i stiene, så veldig fint å gå. Tilbake på Haugsvollen hadde jeg tenkt å ta stien over toppen til Vestmarksetra, men jeg trodde den gikk opp lenger inn i dalen. Det viste seg at den nok var helt i starten av Haugsvollen. Da ble det enklere å fortsette slik at vi kom inn på ruta vi startet på.

Totalt ble det nok rundt 11 km da jeg startet sporingen litt sent.

Takk for turen!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.