Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Facebook

Tverrfjellet, Evenes

Date:
20.10.2019
Distance:
9.2km

Fin tur i løypenettet til Evenes turlag. Turen er godt merket med skilt, veistikker og varder. Du finner startpunktet hvis du kjører nordover mot Bogen og tar av E10 der veien er skiltet mot kapellet. Følg Kleivveien til du ser skiltene mot Sauen, Butinden og Tverrfjellet. Ved skiltene svinger du av veien opp mot høyre, og parkerer ved veiens ende. I begynnelsen er det ganske mange traktorveier inne i bildet, men du skal bare følge "hovedveien". Etter at du har kommet til en sti langs et gjerde ved den nå nedlagte grovavfallsplassen er veien ikke til å t feil av. I dag blåste det godt på toppene, men utsikten var i hvert fall flott!

Map    

Stortinden, Evenes

Date:
13.10.2019
Distance:
3.3km

Map    

Nymoaksla

Date:
29.09.2019
Distance:
4.2km

Fantastisk flott utsikt fra toppen av Nymoaksla. Turen starter etter at du har kjørt 7 km fra krysset i Efjorden mot Kjøpsvik. Her kjører du over ei bro ved Nymo, og parkerer på en parkeringsplass på høyre side av veien rett etter broa. Fra parkeringa går du tilbake på veien, over broa, og finner en sti som går opp i skogen til høyre for og parallelt med elva. Stien, og etter hvert steinvardene er lette å følge hele veien opp mot toppen. Mot slutten følger du en egg som kanskje kan føles litt luftig, men også her er stien og veivalget tydelig. Og da er det jo alltid betryggende å tenke på at det faktisk har gått folk her før..... :-)

Map    

Kvalryggen

Date:
22.09.2019
Distance:
7.2km

Map     1 comment

Niingen

Date:
24.08.2019
Distance:
4.1km

Fin tur hvor du finner startpunktet når du tar av hovedveien i Bogen rett etter at du har kjørt over broa ved bensinstasjonen. Da svinger du til høyre og inn på Niingveien. Følg denne ca 1,5 km, da kommer du til en vei som går opp til venstre. Det står skilt i krysset med tursti til Niingen på. Parker på en parkeringsplass på høyre side av veien et lite stykke lengre opp. Det er bratt i starten, du skal opp langs rørgata. Et stykke etter rørgata deler stien seg, og til Niingen går du raskest ved å ta stien som går rett opp til Domningen. Når du har kommet opp her flater terrenget ut på baksiden av fjellene og det blir mye lettere å gå. Godt merket fra Turistforeningen. Siste biten opp mot toppen av Niingen går igjennom steinur. I det bratteste partiet får du hjelp av et >>>

Map    

Novafjellet

Date:
11.08.2019
Distance:
10.1km

Map    

Svolværgeita

Date:
20.07.2019

Vi ble utrolig lei oss da vi kom til Svolvær og tåka hang langt nedover fjellsidene. Vi hadde avtalt å møtes klokka halv tolv så det var for sent til at dette kunne være typisk "morgentåke". Men heldigvis var flaksen på vår side i dag, slik at tåka klatra fortere oppover fjellet enn det vi gjorde. Utsikten fra toppen ble helt magisk. Vindstille var det også :) Fikk tatt et fint bilde av toppen på veien ned. Flott tur med vår herlige fjell-guide Karin Eknor, og beste tur-venninne og fotograf Lena <3

Map    

Sepmola

Date:
14.07.2019
Distance:
7.4km

Flott tur i merket løype ifra Bjørkåsen i Ballangen. Avstanden til toppen er 8,5 km og du skal opp 1300 høydemetre. God sti å følge i begynnelsen og godt med rød merking og varder når jeg kom over tregrensen. Dessverre ikke mye til utsikt på toppen i dag, men en hærlig tur allikevel.

Map    

Reinnesfjellet

Date:
09.07.2019

Map    

Norddalstoppen

Date:
02.07.2019

KOSETUR MED 4 DAMER OG 6 SMÅ HUNDER :-) Når det endelig blir et vær som minner om sommer her i nord, så må man bare skynde seg og pakke sekken og skifte til fjellklær når arbeidsdagen er over! Så denne turen begynte vi å gå ifra togstasjonen på Bjørnfjell kl 18.30 om kvelden. Vi krysset jernbanen i kulverten og begynte å følge Rallarveien. Denne turen er en del av Ti-på-topp i 2019, så vi fulgte heretter bare merkingen av orange prikker, og disse var det mange av. Det var en fantastisk følelse å endelig kunne gå en kveldstur uten dunjakke, og både to- og firbeinte koste seg. Etter litt over to timer med skravling, fliring, foto-sessions og litt påfyll av energi var vi på toppen.

Map     2 comments