Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Hardbakfjellet (Verdal 38/47)

Date:
27.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:35h
Distance:
14.7km

Jeg kjørte fra E6 i Verdal til Vuku og videre til Skjækerfossen. (rasteplass) Like etter Skjækerfossen går det en vei til venstre. Denne veien går først til Skjækermoen gård. Her er det ei grind på veien. Denne må åpnes og lukkes pga beitedyr. Denne veien fortsetter 5 km til Bynavollen. Her er det mulig å parkere. Herfra går det en sti mot Skjækerdalshytta. Dette er en T-merket sti. Jeg fulgte denne stien over ei bru over ei elv og videre til det var ca 2 km i luftlinje til Hardbakfjellet. Fin men litt bratt stigning til toppen. På toppen er det ei stor steinrøys ca 20 meter fra den enslige trigpunktbolten på toppen. Jeg vet ikke betydningen av navnet Hardbakfjellet er, men i Halsa/Surnadal har de et fjell som heter det samme men med dobbel K. Hardbakfjellet med dobbel K ble >>>

Map    

Bestigning av Røssetåsen. (Ny pf100 topp i Selbu)

Date:
20.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:53h
Distance:
5.4km

Snilen oppdaget en ny pf100 topp i Selbu, og dermed havnet jeg ned på 96% på Selbulista. Jeg kjørte inn til Selbu, og like etter Eidemsvegen (skilt) som går til høyre, svingte jeg til venstre etter Vølsetvegen (Vest) inn til ei lysløype. Denne veien er ikke merket fra hovedveien. Jeg parkerte ved klubbhuset, men det er mulig å kjøre en km. lenger inn mot et steinbrudd. Det er parkeringsmuligheter på veien mot steinbruddet. Det går en mengde veier inn mot Røssetåsen fra alle retninger, totalt ca 16 veier, men det er mulig at noen veier er stengt med bom. Jeg startet fra nord og gikk sørover. Fra steinbruddet går det en god sti opp til Stormyra. Her forlot jeg stien og gikk mot toppen. Første delmål var en bygning som var avmerket som Naust/Båthus/Sjøbu på kartet mitt, men >>>

Map     2 comments

TUR FOR ALLE (VERDAL KOMMUNE) (Tur nr 4)

Date:
14.06.2018
Characteristic:
Walk
Duration:
1:21h
Distance:
6.5km

Tur nr. fire og siste tur i trimopplegget "Tur for alle". Av totalt 15 poster, gjensto 2 poster. Den ene på Minsåskrysset og den andre ved den nedlagte planteskolen på Stiklestad. Det var 6,5 km T/r mellom disse to postene. Totalt antall km. for alle fire turene ble 47,6 km. Mesteparten av denne siste vandringen foregikk på asfalt. Etter å ha fullført alle postene, kjørte jeg til Servicekontoret i Verdal kommune, og her fikk jeg utdelt en fin premie.

Map    

Trollknuten (Naturperler i Namsos)

Date:
09.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:36h
Distance:
6.4km

Tur med Terje H. for å sette opp trimpost for Naturperler i Namsos. Start i Indre Botnan ved Ekornfossen. Fin vandring langs Ekornelva og videre til toppen.

Map    

Risbusta (Naturperler i Namsos)

Date:
09.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:22h
Distance:
7.6km

Tur med Terje H. for å sette opp trimkasse for Naturperler i Namsos. Godt merket trase etter Botnantramptraseen. De siste 500 metrene til selve toppunktet er ikke merket.

Map    

TUR FOR ALLE (VERDAL KOMMUNE) (Tur nr 3)

Date:
08.06.2018
Characteristic:
Walk
Duration:
3:45h
Distance:
15.3km

Ny tur til Verdal i turopplegget "Tur for alle", Startet turen ved Nordbergshaugen, ved sætra som ligger inne i skogen. Gikk ned og krysset jernbanelinja og E6 i tunell. Kom ned på elvepromenaden og gikk først til posten ved naustene på Sørskaget. Gikk videre ut til en post på Tronestangen. Returnerte etter elvepromenaden og gikk under Verdalsbrua. En post er plassert ved ei trapp opp til Melan. Jeg gikk opp trappa og planla å gå til Verdølatun, Borgargropa. Jeg måtte gå litt omveier da jernbanen deler Verdal i to. Verdølatun er nabohaugen til Bakketun Folkehøgskole og Kapellet ved Bakketun. Fin retur til Nordbergshaugen etter asfaltveier. (5 poster i boks) 2 poster gjenstår.

Map    

TUR FOR ALLE (VERDAL KOMMUNE) (Tur nr 2)

Date:
06.06.2018
Characteristic:
Walk
Duration:
3:57h
Distance:
15.4km

Ny tur til Verdal i turopplegget "Tur for alle" Jeg gikk fra Bobyen til Pilegrimsruta ved brua ved gården Kjæran. Fortsatte til Vinne Aktivitetspark hvor det er en trimkasse ved klubbhuset. Gikk videre, fortsatt etter Pilegrimsleden til Søraker. Her var det trimkasse med rastebenk, samt at det var satt ut bord og stoler med pilegrimsmerke på. Fortsatte en rundtur fra Søraker, og passerte Bobyen igjen, og gikk videre over Verdalselvbrua og fortsatte delvis langs elva til brua i Langnesskogen naturreserevat. Gangveiene var stengt på begge sider av elva pga arbeid med jernbanebrua over Verdalselva.

Map    

TUR FOR ALLE (VERDAL KOMMUNE)

Date:
05.06.2018
Characteristic:
Walk
Duration:
2:40h
Distance:
10.4km

Verdal Kommune og Verdal Helsesportlag har startet et lavterskeltilbud med utsetting av 15 turpostkasser i sentrumsområdene i Verdal. Her kan det spaseres, sykles, brukes rullestol etc. Etter å ha tatt 15 poster vanker det en velfortjent premie. Trøndelag fylkeskommune og Gjensidigestiftelsen bidrar med finansiering av prosjektet. Jeg plukket ut fire poster, og startet gåturen. Jeg var innom Ørin Feltstasjon, den russiske krigskirkegården, Ørin (ved Verdalselva), og Fugletårnet i Rinnleiret naturreservat. Jeg rotet meg inn i et industriområde på tur mot Fugletårnet, og alt var inngjerdet mot veien til sjøen. Jeg oppdaget noen kabeltromler og klarte å forsere gjerdet. Returen gikk bedre etter Kometveien. www.verdal.kommune.no/Nyheter/Siste-nyheter/Tur-for-alle---sentrumsnart-friluftsliv/

Map