Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Merraskardfjellet (Fra Sverige til Norge)

Date:
23.04.2016
Duration:
5:58h
Distance:
21.9km

Jeg valgte en litt utradisjonell rute til Merraskardfjellet. Jeg kjørte fra Verdal etter FV 72 og fortsatte over grensen til Sverige og parkerte ved et skilt merket Gamla Vegen. Her går Karl Johans veg over til Sul i Verdal. Denne vegen ble ferdigbygd i 1835, og har en hel del steinhvelvbruer og mange andre spennende konstruksjoner. Pilegrimsruta St. Olavsleden går også over her. Men i dag var det kommet nysnø og det eneste siviliserte jeg så på denne turen var et enslig scooterspor, men scooterløypa forlater denne veien ganske fort. Det er ca en halvmeter snø igjen her ennå. Jeg fulgte Pilegrimsleden i ca 7 km, passerte grensestein nr 165 B, og gikk over Hansmyra mot toppen av Merraskardfjellet. Fra enden av Hansmyra og opp var det ganske bratt, og det hadde gått en del småras >>>

Map    

Skorrofjellet (Overhalla Kommune)

Date:
17.04.2016
Duration:
3:50h
Distance:
13.6km

Ny tur til Overhalla. Det er fremdeles gode skiforhold fra Solum i Overhalla. Gikk først mot Røde Korshytta og tok av ved skilt Vestervatnet. Gikk nesten opp til Vestervatnet og dreide mot toppen. Toppen ligger ganske langt innpå fjellet like over Vestervatnet. På toppen var det en liten varde og et trigpunkt. Fantastisk nedkjøring fra toppen. Gikk innom Himovatnet på returen og skreiv i trimboka ved storfurua. Returen gikk til Røde Korshytta og samme spor ned mot parkeringa. Til tross for supre forhold møtte vi kun en skiløper, og noen få snøscootere. Reinsamlinga er i gang her inne nå.

Map    

Tverrvola og Litlhavren (Drømmeføre på ski i Verdal)

Date:
16.04.2016
Duration:
7:54h
Distance:
29.3km

Kjørte inn til Sul og parkerte like før skilt Risvatnet 3 km. Denne veien har bom med nøkkel. Nøkkel kan leies hos Verdalsbruket for kr 100 pr gang. Flott skiføre med litt nysnø fra Risvatnet. Gikk først opp til Tverrvola. Ingen markering av toppen. Jeg gikk innom en del av disse småtoppen som så jevnhøye ut. Fin nedkjøring mot Hermannsnasa. Rundet Hermannsnasa og gikk opp til Litlhavren som er litt høyere enn Storhavren. Sol og drømmeforhold. På returen gikk jeg innom Tverråtjønnhytta. Denne hytta tilhører Verdal Jeger og fisk.

Map    

Våttån (Luftfyrtårnet)

Date:
07.04.2016
Duration:
2:31h
Distance:
5.6km

Ny tur til Våttån. Denne gangen gikk turen via Rundtbuan. Geocaching var innlagt på programmet også i dag.

Map    

Beataberget (Overhalla Kommune)

Date:
03.04.2016
Duration:
4:42h
Distance:
17.1km

Skitur til Beataberget. Våren er i anmarsj, men det var oppkjørte spor fra parkeringsplassen ovenfor Solum. Det er ingen parkeringsavgift her lenger. Bua med bomkassen står fremdeles, men stoppskiltet er snudd andre veien. Først gikk turen opp til Rødekorshytta. Her er det servering enkelte helger. Videre etter sporet opp mot Himovatnet. Før Himovatnet fulgte vi løypa skiltet Hanshaugen. Sporet gikk opp til Amdalsmyra. Her forlot vi sporet og gikk opp Bjørndalen. Videre opp til toppen av Beataberget. Toppen har noen steiner som markering. Returen gikk litt bratt ned mot Neverdalen. Fulgte dalen og elva Nevra ned mot Amdalsmyra igjen. Videre samme rute som opp. Her er det mye snø, så man kan sikkert gå på ski her til ut april.

Map