Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Brannen (Overhalla Kommune)

Date:
28.02.2016
Duration:
5:17h
Distance:
12.4km

Ny tur til Overhalla Kommune. Fulgte Fv 401 til det gamle ferjeleie for Melafærga, ved Homstad. Denne ferja er nedlagt og flyttet til Namsskogan Familiepark. Tok først en del geocacher på tur oppover veien mot Vesterå. Dette er en brøytet skogsbilvei med avgift kr.80,- Men vi slapp avgift da vi gikk på ski. Etter noen bratte hårnålssvinger gikk vi opp til Raudmyra. Litt bratt opp i begynnelsen, men etter ryggen mot toppen var det flotte forhold. Etter matpause på toppen, gikk vi bratt ned til skogsbilvei som kommer fra gården Lilleøen (Litløya) Det var djupsnø hele veien fra Raudmyra og til Lilleøen ved Fv 401

Map    

Reåsan + Hessjøen rundt

Date:
24.02.2016
Duration:
3:46h
Distance:
13.0km

Tur nr 8 til Reåsan. Det hadde kommet kram nysnø i natt. Først rente jeg forbi løypemaskina, og gikk opp til toppen av Reåsan. Returnerte til skiløypa, samlet fem geocacher og fortsatte etter skiløypa rundt Hessjøen.

Map    

Høgaksla (Overhalla Kommune)

Date:
21.02.2016
Duration:
7:10h
Distance:
18.2km

Startet denne turen ved bommen til Midtre Namdal Avfallsselskap. Fulgte åkeren en km. og veiskulderen videre da det var strødd sand på veien. Like før avfallsselskapet gikk det en brøytet skogsbilvei opp til et dynamittlager. Videre var det en ubrøytet traktorvei som går til Gravdalshavet eller Flisingen som det også kalles. Her var det skikkelig med djupsnø etter de siste snøfallene. Like før vannet dreide vi til venstre og siktet oss inn mot toppen. Fra 300 moh. var det fast underlag med litt nysnø oppå. Topp forhold. På toppen var det et nytt metalltrigpunkt og en trimkasse for Trivelig Tur i Overhalla. På returen skled vi ned til Førribotnet og siktet oss inn på en skogsbilvei ikke langt fra Kristofferholet. Vi plukket noen geocacher på returen og returnerte gjennom avfallsplassen >>>

Map    

Reåsan

Date:
17.02.2016
Duration:
3:19h
Distance:
11.1km

Nok en skitur til Reåsan. På returen samlet jeg fem geocacher. Passerte et nedlagt steinbrudd like under Reåsan. Det hadde lagt seg mye is oppe i steinbruddveggen. Under fjellveggen var det et lite vann. (Islagt) Denne fjellveggen må være ideell for buldring. (Se bildet) Kløfta til venstre i bildet er kanskje best egnet for buldring. Jeg har aldri prøvd meg på buldring selv. Dette er en skjult perle, og hadde det ikke vært for geocachingen ville jeg sannsynligvis aldri ha kommet til dette stedet. Det er fremdeles flotte forhold for skigåing i løypenettet på Stjørdal .

Map    

Finntjønna (Hansarfjelltrimmen)

Date:
14.02.2016
Duration:
3:03h
Distance:
10.7km

Skitur til Hansarfjelltrimkassen på Finntjønna. Jeg har nå fullført dette trimopplegget med 60 Poeng. Drømmeforhold i fjellet med et lite lag nysnø på hardt underlag. Avsluttet turen med litt Geocaching.

Map    

Reåsan + Hessjøen

Date:
10.02.2016
Duration:
3:17h
Distance:
11.1km
Map    

Reåsan + Hessjøen + Svarttjønna

Date:
02.02.2016
Duration:
3:10h
Distance:
10.8km

Etter at det var kommet nysnø i natt, i tillegg til god værmelding, kjørte jeg til skiløypa i Stjørdal som starter ved Husbymarka. Løypemaskina hadde kjørt opp de fleste sporene. Først tok jeg fire Geocacher som ligger langs skiløypa. Jeg hadde følgende opplysninger om disse cachene: Lita gran, Krokete gran, einer og stor furu. Med hjelp av gps fant jeg samtlige. Fulgte skiløypa videre til Hessjøen (177) og fortsatte etter den fine stien opp til Reåsen. Det var et skispor opp dit som ikke var mitt forrige spor. På tur ned rente jeg innom Svarttjønna (193) Litt mye tett lauvskog til å begynne med, men den siste biten over ei stor myr til tjønna var flott. Dette var mitt femte besøk på Reåsen.

Map