Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

FASESKNIPPEN + DUDDELIBU

Date:
29.01.2015
Duration:
2:15h
Distance:
10.0km

Kjørte til Høgda Parkering i Selbu. Kjørte via Tømra og Selbustrand. Returen ble tatt via Mostadmark. Det koster 50 kr å parkere her, men det mangler kvitteringsblokk her. Det gjorde det også i 2005. Men hvis du ikke betaler koster det 500 kr ekstra, og ved gjentagelse borttauing. Målet var Fasesknippen på ski. Det er 5 km motbakke til toppen, med en fantastisk unnabakke tilbake. Gikk opp til toppen, tok bilde av fotballen på toppen. På tur ned møtte jeg to snøscootere fra Avinor. Jeg ser at Snilen har vært her 14 ganger, men jeg møtte ikke han. Jeg rente nedom Duddelibu men han var ikke her heller. Her nede ved Duddelibu har Televerket montert en telefonkiosk, så hvis det er problemer med mobilen, har man en mulighet her.

Map     2 comments

Hansarfjellet

Date:
25.01.2015
Duration:
3:51h
Distance:
13.4km

Skitur til Hansarfjellet. Det kom ca 5 - 10 cm nysnø i natt, så det ble drømmeforhold oppå det harde underlaget som var fra før. Denne toppen gir 10 poeng i Hansarfjelltrimmen, så nå har jeg kommet halveis til premie. (30 poeng)

Map    

LIAVATNET RUNDT

Date:
22.01.2015
Duration:
2:42h
Distance:
10.0km

Min fjerde vannet rundt tur. Fulgte lysløype og vei mot Stokkhaug. Ved Skulbørstadfoss ved utløpet av Liavatnet er det en demning som kan passeres. Trapp opp på andre siden. Fulgte jordene på nordsiden av vannet til Vassmyra. Her er det ei ganske dyp elv, men det er ei gammel bru over elva. Fulgte traktorvei på sørsiden av Liavatnet til Kinnsetet.

Map    

Reåsan

Date:
20.01.2015
Duration:
2:34h
Distance:
10.0km

Avstikker på ski fra lysløypa til Reåsan.

Map    

SKARDSJØEN RUNDT

Date:
15.01.2015
Duration:
2:42h
Distance:
13.2km

SKARDSJØEN

Map    

STAVSJØEN RUNDT + VULUSJØEN

Date:
14.01.2015
Duration:
2:18h
Distance:
12.2km

Lysløypa i Malvikmarka

Map    

NATURPERLETUR TIL GAMMA VED FINNBURTJØNNA

Date:
11.01.2015
Duration:
2:56h
Distance:
12.2km

NATURPERLETUR Nina var bare så vidt innom, så søndagen bød på sol, skareføre og ca 10 kuldegrader og litt vind. Startet på ski fra Utgangsdalen, passerte Utgangsvatnet og passerte øst for utleiehytta i Utgangsdalen. Fortsatte opp til Finnburtjønna på gnistrende føre. Det var mye snø rundt gamma, så jeg åpnet ikke gammedøra denne gangen. Det er to trimbokser ved gamma, ei for HANSARFJELLTRIMMEN og ei for NATURPERLER I NAMSOS. Jeg skreiv i begge bøkene og klippet Naturperlekortet. Fortsatte tilbake samme rute. Fine forhold så tidlig på året.

Map    

HESSJØEN RUNDT

Date:
08.01.2015
Duration:
1:52h
Distance:
10.5km

SKITUR HESSJØEN RUNDT Skitur etter lysløypa til Hessjøen. Det var oppkjørt fine spor hele ruta. Det var flott at det var spor helt rundt Hessjøen. Passerte hytta ved Husåsen. Denne hytta står åpen hele året. Det ligger en pf100 topp bare 600 meter fra løypa. Får prøve å ta med den på neste tur.

Map    

Stuvfjellet

Date:
04.01.2015
Duration:
3:16h
Distance:
9.3km

OTTERØYTRIM Kjørte ut på Otterøya og parkerte ved Otterøy Skole. Det er mulig å kjøre bil lenger inn mot et vassanlegg innenfor Fossland, men jeg var usikker på brøyting så jeg parkerte her. Dette var et godt valg, for inne ved vassanlegget hadde elva tatt seg en ny kurs og hadde delt veien og parkeringa i to. Turen fra vassanlegget og inn til Stuvfjellet er ikke lang, men svært krevende på ski. Mesteparten av stien kan ikke kalles for skiterreng. Jeg tror det er svært få som bestiger denne toppen med ski. Fin gulmalt trimkasse fra Otterøytrim på toppen.

Map    

Utgangsdalshytta (HANSARFJELLTRIMMEN)

Date:
01.01.2015
Duration:
2:32h
Distance:
7.0km

HANSARFJELLTRIMMEN Det er fremdeles litt snø igjen etter at Mons herjet over Namdalen. Skituren i dag gikk til Botnan og Hansarfjelltrimmen. Bøkene blir tatt inn i påska, så her gjelder det å skynde seg så man klarer 60 poeng for å få den fine Botnanplatten i premie. Begynte å gå innover Utgangsdalen. Etter en kilometer går det ei bru til venstre. Denne kan følges hvis man skal til Gravvatnet og eventuelt Hansarfjellet. Jeg fortsatte rett fram mot Utgangsdalshytta. Dette er ei fin utleiehytte eid av Namsos Fjellstyre. For den som vil ha en skikkelig villmarksopplevelse anbefaler jeg å fortsette to kilometer videre oppover Utgangsdalen, til Gamma ved Finnburtjønna. Denne gamma står åpen like ved Finnburtjønna. Her er det mulig å fiske, og det er kjempefint skiterreng videre >>>

Map