Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Hanskåsa

Date:
25.09.2014
Duration:
1:22h
Distance:
3.2km

HANSKÅSA Kjørte inn til Selbu, og kjørte inn på skogsbilvei skiltet Hersjøvegen/Stærnesvegen. Dette er en bomvei med kr 50 i bomavgift. Dette var første dag i elgjakta, så det var veldig mange biler parkert på utkjøringene. Jeg kjørte 8,7 km og parkerte ved brua over Krassåa. Her traff jeg en som jeg trodde var jeger, men han jobbet med skogtaksering. Hanskåsa er en lett topp å bestige. Like før toppen ligger det ei lita tjønn. Selve toppen er ikke mye å skrive heim om. På returen gikk jeg ned til et lite vann ved Sterneset. Dette er ei spennende tjønn. Ved innzooming på kartet forsvinner den helt. Returnerte etter veien til bilen.

Map    

HÅLLINGTOPP (HUNDTJØNNA)

Date:
21.09.2014
Duration:
1:16h
Distance:
4.3km

Hållingtopptur nummer to i dag. Vi kjørte inn etter en skogsbilvei like nord for Aavassmark. Egentlig skulle det komme en veibom på denne veien i Juni, men den er ikke montert ennå, så vi kjørte opp til klippetanga som er halveis på turen. Men det er litt for enkelt å kjøre bil til klippetanga, så vi parkerte og gikk en fin tur forbi den lille Hundtjønna og videre mot kommunegrensa til Grong kommune. Den siste biten var en gjenvokst sti.

Map    

HÅLLINGTOPP (BJØRLIA - KVERNTJØNNA)

Date:
21.09.2014
Duration:
1:34h
Distance:
4.8km

HÅLLINGTOPP En turkamerat av meg manglet to klipp i Hållingtoppklippekortet, og vi kjørte til Høylandet og valgte ei lett rute. Noen av Hållingtoppene på Høylandet har ei ekstra klippetang halveis på turen. Fint opplegg for eldre og barnefamilier og andre som har det travelt. For første gang i år ble det tur med regnbyger og kald nordvestvind. Vi tok sjansen på å drikke kakao og spise ved en privat gapahuk ved ei hytte ved Kverntjønna.

Map    

BERGUGLEBERGET (KJENTMANN VERDAL)

Date:
16.09.2014
Duration:
0:51h
Distance:
2.9km

KANONVEIEN TIL BERGUGLEBERGET

Map    

Ramsåsen

Date:
16.09.2014
Duration:
1:57h
Distance:
3.7km

RAMSÅSEN Kjørte etter svenskeveien som går fra Verdal til Storlien i Sverige. Kjørte til høyre ved skilt til Tromsdalen. Kjørte forbi det store kalksteinsbruddet til Verdalskalk. Her sprenges det flere ganger pr dag, og det går en sirenealarm ti minutter før sprenging. Jeg kom til slutt inn på statskog sine områder. Alle veien var åpen uten bompenger. Parkerte i krysset til Ramsåsvollen. Herfra var det ca 200 meter i luftlinje til veien som kommer fra Ramsåsvollen, men det er sikkert bedre å starte fra Ramsåsvollen. Traktorveien går nesten til topps. Fin utsikt fra toppen og trigpunkt på toppen. Samme rute tilbake. Litt bratt på snarveien ned til veien.

Map    

HÅLLINGTOPP (PREKSTOLEN)

Date:
07.09.2014
Duration:
2:43h
Distance:
6.0km

PREKSTOLEN

Map