Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Almlivola

Date:
29.08.2013

Kjørte fra rundkjøring E6 /E14 på Stjørdal i 13,5 km til kryss skiltet Forradal. Fortsatte i 17,1 km til Almli. Her ligger det et gårdsbruk og veien stopper her. Men en hyggelig bonde her ble med meg inn en skogsvei som går forbi Almlisvea, og viste meg hvor jeg skulle parkere for å få et fint utgangspunkt. Det var 1,2 km fra Almli til parkeringen. Jeg gikk opp til Motjønna før jeg satte kursen mot toppen. Det er 3 km en vei til denne toppen. På toppen var det ei trimbok fra Forra idrettslag, og et trigonometrisk punkt. En alternativ rute for å ta denne toppen er å kjøre inn til Elgvadet før Risvola. Se beskrivelse for Risvola (569) Jeg visste ikke at det var bru over Forra ved Elgvadet. Brua er ganske ny og er ikke inntegnet på kartet.

Map    

Risvola

Date:
22.08.2013

RISVOLA Kjør fra Stjørdal etter E14. Ta til venstre ved skiltet Vigdenes/Skytebane 7 km. Etter 6,3 km er det en bomavgiftskasse for Forra/ Vigdvegen. Avgiften er kun kr 20,- og innkreves av aktieselskabet Meraker Brug. Denne veien går i 8,3 km til veiens ende. Her er det en stor parkeringsplass og en gapahuk med ved. Leden opp til Risvola går gjennom noe kronglete bjørk og granskog. Det er 1,5 km fra parkeringa og opp til toppen. På toppen er det ei stor steinrøys. Trigpunktet ligger ca 10 m fra toppen. Total distanse fra krysset E14 til parkeringa er 14,6 km. Fra parkeringsplassen går det også sti til Vigdvatnet og til fjellstyrehytta ved Sørvigda, og til Sillermoen ved Forra.

Map    

Beingårdsheia

Date:
18.08.2013
Map    

Kleppen

Date:
15.08.2013

KLEPPEN Før var det to muligheter for å kjøre inn til startstedet for denne toppen. Den ene var fra Hommelviksiden og inn Nevervoldveien. Men etter ca fire km har eierne av veien Meråker Bruk og Statskog brukt gravemaskin og lagt steiner og sand over veien. Det var et stort oppslag i Malvikposten om dette. De årlige bompengene på ca 13000 kr dekket vegvedlikeholdet. Nå er eneste mulighet å kjøre inn fra Lånke/Selbuveien og kjøre inn Næverveien. Da kommer du på rett side av veisperringen. Denne veien koster kr 50,- i bompenger og det må betales med mobiltelefon. Kjør 12,2 km etter denne veien og start turen i en meget skarp sving. Det er kun 1,9 km fra denne svingen og inn til toppen. På toppen er det et trigpunkt og en trimkasse. Jeg var besøkende nr 19 i år. I trimboka var det >>>

Map    

Hansarfjellet (HANSARFJELLTRIMMEN)

Date:
11.08.2013
Map    

Høgsætervola Øst (ØST FOR FONGTJØNNA)

Date:
08.08.2013

Fra E6 til Okkelberg. Ta av til høyre og kjør forbi kirka. Etterpå til venstre til Råen. Fra krysset Råen/Rådalsveien er det 12,5 km til det starter en traktorvei mot Gåstjønna. Det koster 50 kroner å kjøre Rådalsveien. Fra traktorveien starter er det en km til Gåstjønna (295 moh) Herfra er det lett stigning mot toppunktet. Jeg gikk opp Høgsæterdalen og dreide innom Fongtjønna, og fortsatte opp til toppunktet. Det er ganske flatt på dette toppunktet. Det er 3,9 km en vei inn til toppen.

Map    

Klefsåsen

Date:
01.08.2013

Tok av fra E6 til Okkelberg. Fortsatte forbi Ausetvatnet til Bulandet. Her er det en bomstasjon for Bulandsveien. Kr 50,- for personbil. Men veien til Klefsåsen er kjørbar kun i 2 km, så jeg valgte å gå fra bommen. Det er forbudt å parkere ved bommen, da det er en kommunal snuplass der. Like før bommen er det en minnebauta over Ludvik Buland. Ludvik Buland ble arrestert av tyskerne og sendt til Nacht und Nebel leir i tyskland hvor han døde 5. februar 1945. Han var formann i Norsk jernbanearbeiderforbund. Jeg parkerte ca 200 m før denne bautaen. Jeg gikk de 3 kilometrene opp til Klefsåsen. Her var det både kyr og sauer på beite. Det er vei nesten til toppen, men den siste veistubben på ca en km. er privat (skiltet) og har dårlig standard. Parkering er mulig ved et nedlagt gårdsbruk >>>

Map