Utsikten (Traff ei fjellrype og en rødnisse på toppen) (21.12.2014)


Start point NORDLI
Distance 4.3km
Map
Ascents Utsikten (126m) 21.12.2014
Visits of other PBEs Knudsrød (42m) 21.12.2014

Førjulstur til Utsikten

Jeg kjørte fra Horten og ut til Apenes og Nordli og parkerte på en merket parkeringsplass ved den nedlagte hoppbakken. Gikk snarveien opp mot skogsveien hvor skiltet til Utsikten står.
Jeg tok innpå ei fjellrype og en rødnisse på tur opp. Jeg økte tempoet for å gå forbi disse to, men farten på disse to økte tilsvarende, men nesten opp på toppen tok jeg igjen rødnissen og fjellrypa og det viste seg å være Snilen og kona som var på tur. Dette var jo et veldig pussig sammentreff. Jeg vet jo at Snilen er her ofte, men at jeg skulle treffe på akkurat det tidspunktet som han gikk opp var jo et lykketreff. Snilen og kona skulle videre til turistforeningshytta Knudsrød og jeg slo følge med dem. Det bruker å være vaffelkaksalg her på søndager, men denne søndagen tre dager før jul var det stengt. På returen gikk vi etter noen skogsveier tilbake. Vi sjekket noen bysteiner fra gamle Horten kommune. Snilen har kontroll på stein nr 57- 59 og 60, men stein nr 58 har forsvunnet, muligens utfor et stup, og under ei steinrøys?
På denne tiden av året er det god utsikt mot Borrevannet, da lauvet har forsvunnet fra trærne.
Jeg så i en rapport fra Olepetter at han har gått Vasetvannet rundt på ski i Valdres, og Snilen har gått Borrevannet rundt på ski. Kanskje vi skal lage en samleliste over "vannet rundt turer"?
Det finnes mange spennende vann å gå rundt.

NB! Les rapporten som Snilen har skrevet om samme tur i dag.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.