Archive - Date

Collected lists

Turskøyting - Svartetjørni Part 2

Date:
28.10.2023
Characteristic:
Skating
Duration:
1:30h
Distance:
15.3km
Map    

Turskøyting - Svartetjørni Part 1

Date:
28.10.2023
Characteristic:
Skating
Distance:
4.2km

Map    

Bunnefjorden

Date:
07.03.2023
Characteristic:
Skating
Distance:
20.8km

Map    

Vestfjorden

Date:
19.02.2023
Characteristic:
Skating
Distance:
25.3km

I FB gruppa "Vi som avtaler en skøytetur på sparket" dukket det opp en perfekt melding; Vestfjorden kl 09:00 fra Veritas Brygge ca to timer i 12-14 km/t fart. Etter å ha øvd på steady fart på Nøklevann nylig, meldte jeg meg på. Vi tok først alle buktene nordover, og så på boblehavnen i Rolfsbukta, rundt Storøyodden og deretter ut til åpen råk i alle bukter. Siste var Nesøyrenna til råka under Nesøybrua. Fascinerende med så store partier solid is i fjorden! Men isen var superfin, været ble bedre og bedre og en veldig hyggelig og sosial gjeng å skøyte med. Takk for turen :-)

Map    

Nøklevann

Date:
02.02.2023
Characteristic:
Skating
Distance:
16.6km

Prøver å øve litt nå, og få opp farta og teknikken så jeg kan bli med "Nivå 2" gruppene på tur når det blir fine forhold. Nyhøvla bane på Nøklevann, og det var kjempefint. Dog var den nordlige sløyfa stengt pga vanning! Her jobber de på for å gi oss optimale forhold. Når alt er åpent har de en 8 km runde.

Map    

Losbyvassdraget - Turskøyting

Date:
12.03.2022
Characteristic:
Skating
Distance:
24.3km

Avtalte årets siste skøytetur med Sissel i helga. Vi fant ut at Turskøyting på Østlandet hadde to organiserte turer i Losbyvassdraget, så vi meldte oss på. Superfin dag, med ca 25 deltakere i koseturgruppa og ca 8 i den raske gruppa, som bare skulle zappe ned "lysløypa" og gå på Børtervann. Vi hadde en strålende dag med fint vær og selveste Rolf Utgård til guide. Vi fikk med oss det meste av kriker og kroker i alle vann på rekka - Mønevann, Fløyta, Geitsjøen, Røirivannet, Nordre Krokvann, Tappenbergvann, Midtre Krokvann og Søndre Krokvann. Det var beverhi, hvilke åser det var falk som hekket, kongekoier og hvor man kunne komme seg forbi hvis det var åpen råk i Knurra! Veldig fint med turskøytene, bare å klipse av og på skøytejerna for å gå mellom vannene. >>>

Map    

Lyseren - Turskøyting

Date:
07.02.2022
Characteristic:
Skating
Distance:
23.5km

Fin runde i Lyseren med Ann Karin. Strålende flott vær og oppmuntret av en fin israpport i gruppa Turskøyting på Østlandet dro vi litt tidligere fra jobb og fikk gleden av noen nydelige timer rundt omkring på Lyseren. Turskøyting er gøy :-)

Map    

Dikemark - Turskøyting

Date:
02.02.2022
Characteristic:
Skating
Distance:
12.0km

Lokale ildsjeler holder godt i gang på Dikemark. Snøen hadde så vidt fått lagt seg, så melder de at det er nymåkt på Nordvannet og Svinesjøen. Det var eventyrlig fine forhold, og bare å kjøre på. Pass på, det er mange Strava segmenter her, så det er viktig å prøve å holde farta oppe!

Map    

Sperillen - Turskøyting

Date:
29.01.2022
Characteristic:
Skating
Distance:
6.4km

Etter litt trått føre på Fjorda var det deilig med klar og glatt is. Det var tidvis en god del vann på isen men også fin svartis, hvor vi kunne se at "gardinene" var ca 15 cm. Vi skøytet rett over og så på isfossen, og tok en sveip sørover. Etterhvert ble gardinene kortere og kortere og isen var ganske myk så skøytene sakk nedi innimellom. Derfor dreide vi østover og etterhvert tilbake til utgangspunktet. Helt nydelig med kveldssola og himmelen som speilte seg i alt vannet. Takk for turen :-)

Map    

Fjorda - Turskøyting

Date:
29.01.2022
Characteristic:
Skating
Distance:
10.0km

Veldig kraftig mildvær har medført meldinger om overvann og bløt is både her og der. Som et mottrekk tenkte vi å forsøke oss litt lenger opp i høyden. Fjorda er et flott område for vannsport og ligger rett under 400 moh. Det var kanskje litt vel høyt. Vi kjørte forbi et par vann oppe på åsen på vei inn som så helt nedsnødde ut. Fjorda var også helt hvit, men vi tok en liten spasertur, og jammen viste det seg at snølaget bare var noen få millimeter litt utpå vannet. Vi hentet skøytene og satte i gang. Det ble en grei rekognosering, men isen var stedvis ruglete og bare snøfri der vinden hadde kommet til. Vi gikk over "overdragsla" til Haukfjorden og skøytet litt, men der var det enda dårligere forhold. For øvrig var jo ideen om solid is i høyden veldig god. I >>>

Map