Archive - Date

Collected lists

Bjørnebergveien

Date:
28.06.2023
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
54.0km

Treningstur på sykkel inn Sørkedalen, opp Finnerudskaret og deretter helt til enden av Bjørnebergveien. Her så jeg mitt snitt til å samle inn et par topper på Oslolista. Det var litt spennende for rundt en sving sto det plutselig en flott elg. bare 15 meter unna. Den sto på tvers i veien og snudde seg og så på meg noen sekunder før den luntet inn i skogen. Ellers var det håpløst dårlig grus i Bjørnebergveien. Mengder av skarpe stein i 3-8cm klassen. I enden av Bjørnebergveien ligger: Tatarata: Bjørneberget. Tulletopp i skogen med rotete ankomst. Smedmyrkollen var finere, med et 20m stup mot øst slik at den hadde utsikt nordover mot Knappa, Sandungen og Kjerkeberget og østover mot Kikutmassivet med rekka Sandungskollen, Askehøgda og Porthøgda.

Map    

Katnosfjellet

Date:
11.06.2023
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
5:09h
Distance:
58.5km

Sykkeltur med et par avstikkere. Litt for mye hogstfelt på turen til Prekestolen og Huldreberget. Katnosfjellet var en fin liten tur med sti hele veien. Cola og vaffel på Kikut med Tore :-)

Map    

Otertjernsåsen

Date:
08.06.2023
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
37.0km

Sykkeltur inn Sørkedalen og videre opp til Lysedammen og opp Otertjernsåsen. Kuskallen var en veldig fin topp med svafjell og åpent landskap på toppen. Sørover fra Søndre Otertjernsåsen var det en flott kam langs et stup med utsikt mot vest. For det meste fint terreng for bushing med unntak av partiet sørover fra Nordre Otertjernsåsen. Her hadde det lønt seg å gå tilbake samme vei jeg kom et stykke. Traff Tore som var på sykkeltur og fikk sitte på hjem :-)

Map    

Tjuvdalshøgdene

Date:
30.05.2023
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
40.7km

Sykkeltur gjennom Sørkedalen og opp til Finnerudskaret for en liten topprunde.

Map    

Kikut

Date:
25.05.2022
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
34.1km

Planen var en runde på åsen nord for Kikutstua. Sykkel opp Finnerudskaret fra turparkeringen bak Sørkedalen skole (Elveli). Mye oppover, men til slutt er man oppe og kan trille ned til Fyllingen. Satt sykkelen der Baronveien kommer ned bak Østre Fyllingen gård. Spasertur bort til Kikut og videre oppover veien mot Middagskollene. Det var ganske krøkkete bushing i starten, vått og myr og mye buskas. Etterhvert ble det tømmerdrag og hogstfelt opp mot toppene. Da kom det også en kraftig regnskur. Videre på veien, og grei bushing inn til Sandungskroktjernshøgda som har fin utsikt til Sandungskroktjern! Ny regnskur på toppen. Jeg kom meg nesten til Gråbeinhaugen før det ga seg litt. Gråbeinhaugen har kult navn, men er en tulletopp i tett skog. Så var det blåsti opp til Sandungskollen >>>

Map    

Venneråsen

Date:
12.05.2022
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
32.1km

Sykkeltur i Bærumsmarka og et par topper på "Alle topper i Oslo" lista. Venneråsen har sti inn fra hjørnet der Aborvannsveien møter Triungsvann for første gang. Over et par demininger og litt opp i lia kommer man til blåstien over Venneråsen. Fin utsikt fra kanten på toppen vestover over Triungsvann og åsene bak. Hvitsteinåsen er lenger bak på platået, litt myr og bushing før siste del av turen inn er som på en setervoll med veldig åpent landskap med masse hvitveis i sesongen. Det er nok et litt tilgrodd hogstfelt heller enn setervoll, men fint å gå i.

Map    

Sandbekkmana Vest

Date:
09.05.2022
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
29.5km

I utgangspunktet hadde jeg planer om å få tatt Sandbekkmana vest på ski, men sesongen forsvant for fort. Dermed ble det sykling fra Sørkedalen. Jevnt og trutt oppover Langliveien, forbi Kringla, oppover kneikene til toppen før nedkjøringen til Vesle Sandungen. Tok kjerreveien mot Hundtjern (skiltet) til venstre i svingen, og videre oppover denne. Litt innpå hogstfeltet der det begynner å flate ut, var det et tømmerdrag som så ut til at det hadde god retning. De siste 900 meterne ble en fin spasertur først på tømmerdraget og deretter oppover kammen i (elg)sti.

Map    

Kustein

Date:
28.10.2020
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
57.8km

Anmarsj hjemmefra på sykkel. Det var annonsert at alle vann i marka var breddfulle, og at de slapp ut så mye vann de kunne gjennom dammene oppover. Og det var virkelig tilfelle, det var mer vann enn jeg noensinne har sett faktisk. Flott å se på og mye lyd over alle bruer og dammer underveis, og når veien gikk langs elva. Jeg har aldri tatt stikkveien ned til dammen mellom Søndre og Nordre Heggelivann før, men den gamle delen var jo bygget i flott stein. Blåstien til Løvlia gikk rett over toppen på Kustein, og jammen var det ikke et lite naturreservat skiltet på vei opp. Flott område med utsikt og åpen furuskog.

Map    

Heggelirunden

Date:
14.10.2020
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
28.0km

Oslomarka >600 og PF > 20m Fin sykkeltur fra Skansebakken til Heggelivann. Denne turen har jeg tatt utallige ganger på sykkel og ski. Til venstre rett før siste kneika opp til dammen. Tok korteste rute inn til Kjerkeberget øst. 100 m opp bratt steinrøys med mye mose og vegetasjon før det flatet ut. Ikke mye utsikt på første topp. inn mot Kjerkeberget nordvest var det hyggelig spasering i mose i åpen skog. Dette terrenget preget egentlig hele turen. Opp fra myra ble det dog noe klyving opp skrentene til toppen. Denne toppen var lys, åpen og fin med en liten varde, Jeg droppet hovedtoppen Kjerkeberget, for den var jeg på i mai. Det var slak nedoverbakke helt ned til veien som jeg fulgte tilbake til sykkelen. Kort sykkeltur oppover langs østsiden av Søndre Heggelivann. Jeg startet >>>

Map    

Småflaka

Date:
08.09.2020
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
27.2km

Oslomarka > 600moh og PF > 20m Syklet fra Skansebakken opp til Heggelivann og videre over Nye Heggelivei og opp kjerreveien i Kjagdalen. Partiet opp Kjagdalen og over myrene til Oppkuvvann er favorittstrekningen på ski fra Skansebakken til Løvlia, med retur over Lauvliflaka og ned Dammyrdalen. Det er et veldig snørikt område, og en skidag her med sol og snøtunge trær er ren lykke. Jeg har lagt inn et par sammenligningsbilder under. Når det er sagt, burde jeg jo visst at sommerstid betyr passering av minst 4 myrer, og at vadestøvler hadde vært beste skovalg. Korte goretex sko plumper man med før eller siden, og goretex har den egenskapen at vannet renner like lite ut som inn! I alle fall ble alt mye bedre da jeg startet bushingen. Ganske åpen skog å spasere i samt noen ganske >>>

Map