Archive - Date

Collected lists

«Trøstetopp»

Date:
23.02.2023
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
11.9km

Map    

Ospeskog

Date:
13.02.2023
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
13.0km

Trugetur forå ta noen topper innerst i Sørkedalen nord for Ospeskogveien. Jeg hadde litt større ambisjoner, men snøen var våt og tung og trugene sank 10-15 cm for hvert skritt så det kostet endel å ta høydemeterne. Dog var det flott påskestemning i sola og på alle måter en fin dag og fin tur.

Map    

Kjerkeberget

Date:
09.04.2022
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
11.9km

Denne har stått på listen en god stund. Fikk en fin mulighet til å ta turen med Venke Kristin, og da var det bare å gjennomføre. Grei sti opp til Kjerkeberget. Deretter var det bushing i for det meste åpen skog og myrområder. Etterhvert kom trugene på. Det er fortsatt mye snø i terrenget og erfaringsmessig holder det seg overraskende lenge. Greit med vei ned fra Guribrenna, og en transportetappe tilbake til bilen. Tusen takk for en super tur!

Map     2 comments

Roensæterhøgda

Date:
25.02.2022
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
15.0km

Fjellski fra Tverrsjøstallen til Roenseter. Derfra en runde på truger. Først til Vangshaugen som har fin utsikt til Gjerdingen. Deretter rundt på platået ved Grasdalskollen. Veldig nydelig område med myrer og spredte trær. På en av myrene hadde det flydd opp en skogsfugl fra dokk. Selve Grasdalskollen hadde jeg tatt fra før, nå fikk jeg med toppen i sørvest i tillegg til Roensæterhøgda sør for og Roensæterhøgda. Jeg rotet meg forøvrig inn i noen skar som var helt ufremkommelige på vei til de to siste toppene. Det var massevis av veltede trær og småtrær med luft rundt med en halvmeter snø over. Det tok evigheter å krangle seg gjennom, men det var jo ikke noe alternativ å gi det opp midt i skogen der. Nydelig lys i solnedgangen fra Roensæterhøgda og over myrene nedenfor.

Map