Archive - Date

Collected lists

Turskøyting - Svartetjørni Part 2

Date:
28.10.2023
Characteristic:
Skating
Duration:
1:30h
Distance:
15.3km
Map    

Turskøyting - Svartetjørni Part 1

Date:
28.10.2023
Characteristic:
Skating
Distance:
4.2km

Map    

Bunnefjorden

Date:
07.03.2023
Characteristic:
Skating
Distance:
20.8km

Map    

«Trøstetopp»

Date:
23.02.2023
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
11.9km

Map    

Vestfjorden

Date:
19.02.2023
Characteristic:
Skating
Distance:
25.3km

I FB gruppa "Vi som avtaler en skøytetur på sparket" dukket det opp en perfekt melding; Vestfjorden kl 09:00 fra Veritas Brygge ca to timer i 12-14 km/t fart. Etter å ha øvd på steady fart på Nøklevann nylig, meldte jeg meg på. Vi tok først alle buktene nordover, og så på boblehavnen i Rolfsbukta, rundt Storøyodden og deretter ut til åpen råk i alle bukter. Siste var Nesøyrenna til råka under Nesøybrua. Fascinerende med så store partier solid is i fjorden! Men isen var superfin, været ble bedre og bedre og en veldig hyggelig og sosial gjeng å skøyte med. Takk for turen :-)

Map    

Ospeskog

Date:
13.02.2023
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
13.0km

Trugetur forå ta noen topper innerst i Sørkedalen nord for Ospeskogveien. Jeg hadde litt større ambisjoner, men snøen var våt og tung og trugene sank 10-15 cm for hvert skritt så det kostet endel å ta høydemeterne. Dog var det flott påskestemning i sola og på alle måter en fin dag og fin tur.

Map    

Nøklevann

Date:
02.02.2023
Characteristic:
Skating
Distance:
16.6km

Prøver å øve litt nå, og få opp farta og teknikken så jeg kan bli med "Nivå 2" gruppene på tur når det blir fine forhold. Nyhøvla bane på Nøklevann, og det var kjempefint. Dog var den nordlige sløyfa stengt pga vanning! Her jobber de på for å gi oss optimale forhold. Når alt er åpent har de en 8 km runde.

Map    

Kjerkeberget

Date:
09.04.2022
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
11.9km

Denne har stått på listen en god stund. Fikk en fin mulighet til å ta turen med Venke Kristin, og da var det bare å gjennomføre. Grei sti opp til Kjerkeberget. Deretter var det bushing i for det meste åpen skog og myrområder. Etterhvert kom trugene på. Det er fortsatt mye snø i terrenget og erfaringsmessig holder det seg overraskende lenge. Greit med vei ned fra Guribrenna, og en transportetappe tilbake til bilen. Tusen takk for en super tur!

Map     2 comments

Losbyvassdraget - Turskøyting

Date:
12.03.2022
Characteristic:
Skating
Distance:
24.3km

Avtalte årets siste skøytetur med Sissel i helga. Vi fant ut at Turskøyting på Østlandet hadde to organiserte turer i Losbyvassdraget, så vi meldte oss på. Superfin dag, med ca 25 deltakere i koseturgruppa og ca 8 i den raske gruppa, som bare skulle zappe ned "lysløypa" og gå på Børtervann. Vi hadde en strålende dag med fint vær og selveste Rolf Utgård til guide. Vi fikk med oss det meste av kriker og kroker i alle vann på rekka - Mønevann, Fløyta, Geitsjøen, Røirivannet, Nordre Krokvann, Tappenbergvann, Midtre Krokvann og Søndre Krokvann. Det var beverhi, hvilke åser det var falk som hekket, kongekoier og hvor man kunne komme seg forbi hvis det var åpen råk i Knurra! Veldig fint med turskøytene, bare å klipse av og på skøytejerna for å gå mellom vannene. >>>

Map    

Roensæterhøgda

Date:
25.02.2022
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
15.0km

Fjellski fra Tverrsjøstallen til Roenseter. Derfra en runde på truger. Først til Vangshaugen som har fin utsikt til Gjerdingen. Deretter rundt på platået ved Grasdalskollen. Veldig nydelig område med myrer og spredte trær. På en av myrene hadde det flydd opp en skogsfugl fra dokk. Selve Grasdalskollen hadde jeg tatt fra før, nå fikk jeg med toppen i sørvest i tillegg til Roensæterhøgda sør for og Roensæterhøgda. Jeg rotet meg forøvrig inn i noen skar som var helt ufremkommelige på vei til de to siste toppene. Det var massevis av veltede trær og småtrær med luft rundt med en halvmeter snø over. Det tok evigheter å krangle seg gjennom, men det var jo ikke noe alternativ å gi det opp midt i skogen der. Nydelig lys i solnedgangen fra Roensæterhøgda og over myrene nedenfor.

Map