Archive - Date

Collected lists

Blåbergi, Fossebrea og Lauvdalsbrea

Date:
01.10.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.7km

Erik og jeg bestemte oss for å gå en av kremturene i fjellene som utgjør gullrekka i Ål. Vi kjørte inn til Blåbergstølen og gikk opp ved fossen på østsiden. Nydelig start. Det er en drøy oppoverbakke, men plutselig var vi oppe, og utsikten tok nesten pusten fra oss. Fra Blåbergi er det vid utsikt sør og vestover helt til og med Hallingskarvet og Reineskarvet. Så gikk vi over til Fossebrea som er det høyeste fjellet i denne rekka med 1664m. Her fikk vi fantastisk utsikt nordover. Helt til Jotunheimens høyeste topper. Høgeloft (1921m) var delvis foran Hurrungane, men vi greide å identifisere Store Austanbotntind i venstrekanten med den fine krona. Litt nærmere i nordvest er Gyrinosvannet og Skålakjeften. Så gikk vi over til Lauvdalsbrea som har behagelig stigning i vegetasjon >>>

Map     2 comments

Haglebunatten

Date:
26.06.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
6.2km

På vei hjem fra klatreturen vår på Skogshorn kjørte vi over til Haglebu og gikk en kort tur opp på Haglebunatten. Fin sti, og fint fjellområde. Det ble mye vind på toppen og en regnskur på vei ned.

Map    

Skarpenord

Date:
24.06.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.9km

Fin sti med behagelig stigning hele veien. Flott utsikt over Tunhovdvannet og fjellene rundt. I nordøst så vi Hallingnatten.

Map    

Moliksåsen

Date:
13.06.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
18.1km

Et granåsraid i Sørkedalen i tropevarmen. Deilig å bli ferdig med alle de toppene der! Moliksåsen og området på toppen var veldig fint. Frampå sørvest-kanten var det fin utsikt til Oslofjorden. Det er utrolig tørt i marka nå. Kunne spasere tørskodd over alle myrer med korte terrengløpesko. Jeg gikk tom for vann på Kleggmyråsen, men var heldig nok til å få fyllt på fra en mann som sto og vannet ved veien.

Map     2 comments

Ildjernet

Date:
06.06.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
1.1km

Hyggelig seiltur fra med Henrik, Olav (6) og Tore. Vi seilte fra Oksval til Alværn brygge og tilbake. På Ildjernet tok vi en liten ekspedisjon for å finne toppunktet og se nærmere på øya. Nydelig vær og nydelig øy med fine hytter, turstier og syrinene i full blomst. Bare idyll. Olav var først på toppen som vanlig. Takk for en nydelig dag på fjorden :-)

Map    

Heikampveien

Date:
20.11.2022
Characteristic:
Hike
Duration:
2:20h
Distance:
10.6km

Map    

Kamphaugåsen

Date:
06.11.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
11.5km

Map    

Gardlaus

Date:
02.07.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
7.9km

Test av hengekøye etter pikniken. Fungerte fint det, med myggnett og liggeunderlag.

Map    

Valltua - Moldemarka på tvers

Date:
17.06.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
14.0km

Gunn inviterte på Moldemarka på tvers. Fantastisk tur over toppene til Valltua. Strålende vær i starten, litt tilskyende etterhvert. Vi kom ganske raskt opp i høyden og hadde fullt Moldepanorama i sør. Etterhvert kom vi nordover og fikk mer og mer utsikt mot havet i vest og Fræna i nord. På Valltua var det flott utsikt i alle retninger. Gjendemsfjellet rett ved, alle toppene vi gikk for et par år siden og Midsund på Otrøya. Det var en superfin tur, tusen takk, Gunn :-)

Map    

Ålsjøbrenna

Date:
30.05.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
15.2km

Jeg besluttet for en stund siden at Ålsjøbrenna skulle være finaletopp på denne litt obskure lista med skogtopper. Det så ut til at det kunne bli en fin runde på Bislingflaka med mye blåsti og bushing til toppene. Først ut var Fjellsjøhøgda og Fjellsjøhøgda sørvest. Ca en km bushing til den første og 450 meter mellom dem. Ganske grei bushing med gammelt hogstfelt, litt skjeggskog og åpne områder med myr, svafjell og spredte furuer ved toppen. Toppen i sørvest var relativt uinteressant. Tilbake på stien gikk det nedover til Syljuseter som lå fint til øverst i en lysning/setervoll i storskogen. Sol og sauer på beite og bare idyll. tok lunsj på en hoggestabbe litt høyere opp på stien i sola. Fin dag! Blåstien gikk fint opp gjennom terrenget og i vakkert åpent landskap oppe >>>

Map     4 comments