Archive - Date

Collected lists

Bjørnebergveien

Date:
28.06.2023
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
54.0km

Treningstur på sykkel inn Sørkedalen, opp Finnerudskaret og deretter helt til enden av Bjørnebergveien. Her så jeg mitt snitt til å samle inn et par topper på Oslolista. Det var litt spennende for rundt en sving sto det plutselig en flott elg. bare 15 meter unna. Den sto på tvers i veien og snudde seg og så på meg noen sekunder før den luntet inn i skogen. Ellers var det håpløst dårlig grus i Bjørnebergveien. Mengder av skarpe stein i 3-8cm klassen. I enden av Bjørnebergveien ligger: Tatarata: Bjørneberget. Tulletopp i skogen med rotete ankomst. Smedmyrkollen var finere, med et 20m stup mot øst slik at den hadde utsikt nordover mot Knappa, Sandungen og Kjerkeberget og østover mot Kikutmassivet med rekka Sandungskollen, Askehøgda og Porthøgda.

Map    

Haglebunatten

Date:
26.06.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
6.2km

På vei hjem fra klatreturen vår på Skogshorn kjørte vi over til Haglebu og gikk en kort tur opp på Haglebunatten. Fin sti, og fint fjellområde. Det ble mye vind på toppen og en regnskur på vei ned.

Map    

Overraskelsen direkte 8tl (5+) Skogshorn

Date:
25.06.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Distance:
7.6km

Ann-Karin og jeg hadde planer om å få til en flott klatretur tidlig på sommeren. Både i Romsdalen og nordover var det for mye snø i høyden fortsatt. Ann-Karin lanserte det gode forslaget Hemsedal, og jeg kontaktet Rune fra Hemsedal Fjellsport. Etter litt diskusjon tolket han bestillingen slik: "Jeg tenker det blir fint om jeg tar dere med på et eventyr dere ikke kan gjennomføre på egenhånd". "Perfekt!" "Hva med Overraskelsen på Skogshorn ? Det er den fineste klatreruta jeg vet om i Hemsedal". "Oops, det høres heftig ut" Brattsida på Skogshorn er en voksen fjellside. Og hva betyr egentlig grad 5-5+ i Hemsedal? Vi har jo ingen meritter på høyre grad enn 5+ utendørs. Men det var jo veldig fristende. I tillegg har jeg Skogshorn i hytteutsikten >>>

Map    

Skarpenord

Date:
24.06.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.9km

Fin sti med behagelig stigning hele veien. Flott utsikt over Tunhovdvannet og fjellene rundt. I nordøst så vi Hallingnatten.

Map    

Øyungskollen

Date:
23.06.2023
Distance:
8.8km

Map    

Hægefjell

Date:
15.06.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Distance:
6.6km

Hægefjell er et flott og majestetisk fjell som åpenbarer seg med de bratte svaveggene rett imot når man kommer kjørende inn mot Landtakdammen. Strålende sol og en liten bris og dessuten ingen insekter fra start. Denne gangen klatret Ann-Karin og jeg "på egenhånd" uten å ha med noen drevne klatrevenner. Det hjelper godt at jeg har klatret ruta før og vet at den er innafor og dessuten veldig lett å navigere. Jeg ledet taulengdene 2,4,5,6. Vi dro ut taulengdene til 50+ meter og kom vi til topps med 6 tl. Etterpå var det utrolig deilig med et bad i Grimdalsåi. Takk for en strålende dag i fjellveggen :-)

Map    

Moliksåsen

Date:
13.06.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
18.1km

Et granåsraid i Sørkedalen i tropevarmen. Deilig å bli ferdig med alle de toppene der! Moliksåsen og området på toppen var veldig fint. Frampå sørvest-kanten var det fin utsikt til Oslofjorden. Det er utrolig tørt i marka nå. Kunne spasere tørskodd over alle myrer med korte terrengløpesko. Jeg gikk tom for vann på Kleggmyråsen, men var heldig nok til å få fyllt på fra en mann som sto og vannet ved veien.

Map     2 comments

Katnosfjellet

Date:
11.06.2023
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
5:09h
Distance:
58.5km

Sykkeltur med et par avstikkere. Litt for mye hogstfelt på turen til Prekestolen og Huldreberget. Katnosfjellet var en fin liten tur med sti hele veien. Cola og vaffel på Kikut med Tore :-)

Map    

Otertjernsåsen

Date:
08.06.2023
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
37.0km

Sykkeltur inn Sørkedalen og videre opp til Lysedammen og opp Otertjernsåsen. Kuskallen var en veldig fin topp med svafjell og åpent landskap på toppen. Sørover fra Søndre Otertjernsåsen var det en flott kam langs et stup med utsikt mot vest. For det meste fint terreng for bushing med unntak av partiet sørover fra Nordre Otertjernsåsen. Her hadde det lønt seg å gå tilbake samme vei jeg kom et stykke. Traff Tore som var på sykkeltur og fikk sitte på hjem :-)

Map    

Ildjernet

Date:
06.06.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
1.1km

Hyggelig seiltur fra med Henrik, Olav (6) og Tore. Vi seilte fra Oksval til Alværn brygge og tilbake. På Ildjernet tok vi en liten ekspedisjon for å finne toppunktet og se nærmere på øya. Nydelig vær og nydelig øy med fine hytter, turstier og syrinene i full blomst. Bare idyll. Olav var først på toppen som vanlig. Takk for en nydelig dag på fjorden :-)

Map