Archive - Date

Collected lists

Sperillen - Turskøyting

Date:
29.01.2022
Characteristic:
Skating
Distance:
6.4km

Etter litt trått føre på Fjorda var det deilig med klar og glatt is. Det var tidvis en god del vann på isen men også fin svartis, hvor vi kunne se at "gardinene" var ca 15 cm. Vi skøytet rett over og så på isfossen, og tok en sveip sørover. Etterhvert ble gardinene kortere og kortere og isen var ganske myk så skøytene sakk nedi innimellom. Derfor dreide vi østover og etterhvert tilbake til utgangspunktet. Helt nydelig med kveldssola og himmelen som speilte seg i alt vannet. Takk for turen :-)

Map    

Fjorda - Turskøyting

Date:
29.01.2022
Characteristic:
Skating
Distance:
10.0km

Veldig kraftig mildvær har medført meldinger om overvann og bløt is både her og der. Som et mottrekk tenkte vi å forsøke oss litt lenger opp i høyden. Fjorda er et flott område for vannsport og ligger rett under 400 moh. Det var kanskje litt vel høyt. Vi kjørte forbi et par vann oppe på åsen på vei inn som så helt nedsnødde ut. Fjorda var også helt hvit, men vi tok en liten spasertur, og jammen viste det seg at snølaget bare var noen få millimeter litt utpå vannet. Vi hentet skøytene og satte i gang. Det ble en grei rekognosering, men isen var stedvis ruglete og bare snøfri der vinden hadde kommet til. Vi gikk over "overdragsla" til Haukfjorden og skøytet litt, men der var det enda dårligere forhold. For øvrig var jo ideen om solid is i høyden veldig god. I >>>

Map    

Steinbruvann - Turskøyting

Date:
24.01.2022
Characteristic:
Skating
Distance:
12.7km

Nå har også Ann Karin kjøpt seg turskøyter, så da gjelder det å henge på. Fin treningstur med 8 runder på høvla bane på Steinbruvann.

Map    

Vansjø - Turskøyting

Date:
22.01.2022
Characteristic:
Skating
Distance:
33.7km

Etter en veldig vellykket tur på Maridalsvannet synes Sissel og jeg det var fristende å kjøre på mens isforholdene var så bra. Ferskvare det der. En fin lørdag kjørte vi nedover til Råde, og parkerte ute ved brua til Oksenøya i Vansjø. Det er et helt fantastisk sted for kajakk og annen vannsport, og også turskøyting. Isen var helt fenomenal, solid, hard og glatt. Veldig lite ruglete og superfin for en heldags skøytetur. Mye folk på vannet, men det kunne man jo nesten ikke se på isen, for det er veldig store arealer å ta av. De siste 4-5 km seilte vi med god flyt sørover rett inn mot ettermiddagssola. Det var helt eventyrlig vakkert og fint. Tusen takk for en strålende tur!

Map    

Karusell

Date:
17.01.2022
Characteristic:
Skating
Distance:
10.5km

Blir stadig modigere. Etter solid spamming fra alle turskøytegruppene jeg nå har meldt meg på på FB var det rimelig opplagt at jeg måtte komme meg på en fullmånetur på Maridalsvannet. Det var nesten enda mer spamming om å ta turen på fjordisen, men så modig er jeg ikke ennå. Brukbar rekognosering i dagslys synes jeg var det var fint å ha! Meeen hvor lett er det egentlig i mørket ? Det var jo store felt med snø og ruglete is. Fasiten er at det var veldig stemningsfult og overraskende mye folk på isen. Noen med og mange uten hodelykt. Enten var de veldig rutta og brydde seg ikke så mye om ruglete is, eller så hadde de et eksakt spor de visste var fint. Jeg kom meg fint rundt om kring men havnet ganske mye på rugleisen synes jeg. Fin opplevelse uansett :-)

Map    

Maridalsvannet - Turskøyting

Date:
16.01.2022
Characteristic:
Skating
Distance:
18.2km

Etter en vellykket første skøytetur på Langen var jeg klar for Maridalsvannet. Strålende vær, solid is, generelt gullefine forhold. Ikke minst fikk jeg en ny venninne på parkeringen så da var Sissel og jeg klar for skøytetur. Hun var helt med på en ekspedisjon til øytoppene som jeg hadde på listen, og vi tok dem i rask rekkefølge med tepause på Storøya. Med primærfaktor på 2 m for alle tre øyene og 5-15m lengde/bredde var det greie bestigninger. Det var så fint og hyggelig at vi likegodt tok noen runder til på vannet. Takk for en super tur :-)

Map    

Langen - Turskøyting

Date:
15.01.2022
Characteristic:
Skating
Distance:
15.2km

Aller første tur på nyinnkjøpte turskøyter. Banen på Langen og Våg blir preppet av lokale ildsjeler og status for preppingen blir lagt ut på fb siden Langen-Våg naturisbane. Langenbanen er 7,5km en vei. Fine forhold og mange blide folk på isen. Salg av "Vangenboller" og mulighet for slip av sklytene. Følte meg litt som Bambi på isen, men godfølelsen kom ganske fort. Moro - ny hobby :-)

Map    

Høgbrenna

Date:
09.01.2022
Distance:
15.6km

Map