Archive - Date

Collected lists

Bygdøy

Date:
30.10.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.1km

Map    

Kustein

Date:
28.10.2020
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
57.8km

Anmarsj hjemmefra på sykkel. Det var annonsert at alle vann i marka var breddfulle, og at de slapp ut så mye vann de kunne gjennom dammene oppover. Og det var virkelig tilfelle, det var mer vann enn jeg noensinne har sett faktisk. Flott å se på og mye lyd over alle bruer og dammer underveis, og når veien gikk langs elva. Jeg har aldri tatt stikkveien ned til dammen mellom Søndre og Nordre Heggelivann før, men den gamle delen var jo bygget i flott stein. Blåstien til Løvlia gikk rett over toppen på Kustein, og jammen var det ikke et lite naturreservat skiltet på vei opp. Flott område med utsikt og åpen furuskog.

Map    

Gurisethovda

Date:
18.10.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
12.1km

Map    

Golsfjellet

Date:
17.10.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
13.8km

Stitur på Golsfjellet med Knut, Venke og Tore. Her var det et par toppunkter som ikke er registrert i Peakbook; Bekarn og Langehødn. I alle fall fikk vi årets turlunsj i Kamben varmestue. Det ble innledningsvis servert bobler til bålkosen, deretter wraps med rakfisk og tilbehør mm. Det kom også inn en rutinert turgjeng med 5 jenter i alderen 5-10 år og mødrene deres. De hadde både grillpølser og pinnebrød som ble grillet med proffe teleskopgrillspyd. Så det var høy stemning i hytta. Flott tur i det fine været.

Map    

Topptur i Hemsedal til Veslehorn og Storehorn

Date:
16.10.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.8km

Det var meldt toppturvær på fredag, og Venke var klar for tur. Vi møttes på Robru, og kjørte to biler oppover mot Hemsedal. Til venstre mot Thorsetstølen, og kjøre bomveien (kortautomat) opp først til Thorsetstølen med den ene bilen og deretter til Hornslie parkeringen. Herfra var det rett opp et par hundre høydemetre før vi var oppe på platået. Været var virkelig strålende, sol og blå himmel og ikke minst helt vindstille. Dvs t-skjorte mesteparten av turen, noe som ikke akkurat er vanlig kost midt i oktober. Venkes familie har hytte på Thorsetstølen, så hun er lommekjent i området. Oppe ved Horntjerne ble det litt fotografering. Så tok vi sikte på Kjerringkjeften i sør på Veslehorn som man bør få med seg. Morsom klyving, og et veldig kult stupbratt skar på østsiden >>>

Map    

Frognerparken - Tørtberg

Date:
15.10.2020
Distance:
0.8km

Map    

Uranienborg

Date:
15.10.2020

Map    

Fagerborg

Date:
15.10.2020
Distance:
0.9km

Map    

St Hanshaugen

Date:
15.10.2020
Characteristic:
Hike

Hyggelig gjensyn med St Hanshaugen. Mange gode minner. Besteveninna mi bodde i Geitmyrsveien, så St Hanshaugen var flittig besøkt. Senere, da jeg gikk i skolekorpset spilte vi i korpskonserter på utescenen, og var med i marsjkonkurranser i området. De ble alltid vunnet av Kampen skole på den tiden! Senere var det uteserveringen som trakk med årets første utepils og rekesmørbrød. Rett og slett et veldig hyggelig gjensyn.

Map    

Heggelirunden

Date:
14.10.2020
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
28.0km

Oslomarka >600 og PF > 20m Fin sykkeltur fra Skansebakken til Heggelivann. Denne turen har jeg tatt utallige ganger på sykkel og ski. Til venstre rett før siste kneika opp til dammen. Tok korteste rute inn til Kjerkeberget øst. 100 m opp bratt steinrøys med mye mose og vegetasjon før det flatet ut. Ikke mye utsikt på første topp. inn mot Kjerkeberget nordvest var det hyggelig spasering i mose i åpen skog. Dette terrenget preget egentlig hele turen. Opp fra myra ble det dog noe klyving opp skrentene til toppen. Denne toppen var lys, åpen og fin med en liten varde, Jeg droppet hovedtoppen Kjerkeberget, for den var jeg på i mai. Det var slak nedoverbakke helt ned til veien som jeg fulgte tilbake til sykkelen. Kort sykkeltur oppover langs østsiden av Søndre Heggelivann. Jeg startet >>>

Map