Archive - Date

Collected lists

Mørkganga, Gyrihaugen, Gyrihaugen sør

Date:
27.11.2018
Distance:
8.9km

Fin bred sti opp fra parkeringen i Åsaveien. Veldig bratt ur opp mot Mørkganga. Selve Mørkganga var flott, men vil ikke anbefale den i barfrosten siden den var islagt i store deler! Minimum sikring er gode piggsko, burde også ha klatresele med to sikringsfester til å sikre i wire som er spent opp hele veien (+ tau til å holde i) Veldig vakkert innover mot Gyrihaugen i ettermiddagssola med is og barfrost. Flott utsikt fra toppen av Gyrihaugen Tok en tur innom Gyrihaugen-Sør også - Solnedgangen ruller inn: Hjem forbi Skardtjernet. Flott og ikke bratt sti nedover tilbake til bilen

Map    

Bergsåsen og Furuåsen i Asker

Date:
24.11.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
10.6km

Fin tur på godt skiltet og blåmerkede stier. Startet på Olledalen Skytebane's parkering. Stien starter opp til høyre med en gang. Både Hagahogget utsiktsplass og selve toppen på Bergsåsen er skiltet. Fra toppen på Bergsåsen, følg skilt mot Sandungen S. Nesten nede ved vannet er det et nytt kryss hvor det er greit å følge retningen mot Hovdehytta. Toppen på Furuåsen ligger midt i skogen med null utsikt. Men hvis du vil tikke den av på lista, ta til høyre i krysset 100 m før Hovdehytta, da er det 300 m til toppen av Furuåsen.

Map    

Rognliåsen

Date:
23.11.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
2:36h
Distance:
8.4km

Første vinterdag med skikkelig frost i Bærum. Anne og jeg startet turen i -8,5 grader, klart og solrikt på parkeringen v Øvre Johnsrud. Fulgte veien helt opp til Rognlia, og hilste på sauene - Gammelnorsk sau. Som forklart i andre turbeskrivelser klatret vi forsiktig over to gjerder, og fant benk + flaggstang. Fine fasiliteter, så vi tok en kopp te på toppen. Hjemover fulgte vi blåmerket sti sørover og over Furuåsen - se utsikt herfra i siste bilde. Når vi kom ned på en flate tok vi til venstre på tømmerdrag/vei ned gjennom hogstfeltene tilbake til Gamleveien.

Map    

Furuåsen (Rekognosering/ Feilnavigering til Rognliåsen)

Date:
22.11.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
1:18h
Distance:
8.3km
Map    

Jonsknuten

Date:
20.11.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
4:30h
Distance:
15.6km

Fantastisk vakker tur i den første vinterfrosten. Gikk opp fra Funkelia. Blåmerket sti starter ved informasjonsskiltet på parkeringen 100 m innenfor slalomanlegget. Stien går gjennom gruveområder med skjerp og slagghauger og gjennom Haus Sachsen med bygninger fra ca 1870 for alle funksjoner for et gruvesamfunn. Stien fortsetter opp en "renne" og over et vakkert platå inn mot Knutehytta som ligger rett oppunder Jonsknuten. Bare å følge veien ved Knutehytta oppover til den slutter, og deretter sti til toppen.

Map    

Tjæregrashøgda

Date:
04.11.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
12.1km

Testet Peakbook Appen for første gang - det funket jo veldig fint, med bilde og GPS rett inn i turbeskrivelsen. Jeg blir nok GSM medlem snart :-)

Map    

Kolsås rundt

Date:
03.11.2018
Characteristic:
Jogging
Map    

Ettermiddagstur til Gardlaushøgda

Date:
02.11.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
4.2km
Map