Archive - Date

Collected lists

Fossebrea fra Blåbergstølen

Date:
24.07.2018
Characteristic:
Hike

Fossebrea har vært i hytteutsikten siden 2002. På tide å ta en tur :-) Traff på en liten flokk med Gammelnorsk sau og rype. Rødstilken regjerte i sitt vakre habitat ved nederste Breatjørnan. Nærmeste fjell i utsikten på bildene er Lauvdalsbrea.

Map    

Kajakk til Iungsdalshytta og topptur til Stolsnuten

Date:
19.07.2018
Characteristic:
Kayaking
Distance:
14.0km

Etter å ha hatt hytte ved Skrindohaugen (Ål i Hallingdal) siden 2002 greide vi for første gang å få med kajakkene til fjells! En fin dag kjørte Tore og jeg innover Votndalen forbi Vats og Rødungstølen og videre innover fjellveien. Til venstre i Tvistkrysset, og et stykke forbi avkjøringen til Fagerdalen var det greit å parkere og å sette ut kajakkene. Det var lengst sør i Olsennvatnet. Med middels raske glassfiberkajakker tok det 2 timer å padle 14 km nordover til Iungsdalshytta. Veronika (datter) som hadde sommerjobb på Iungsdalshytta i juli inviterte meg med på topptur til Stolsnuten. Veldig fint å ha kajakkene for å komme seg over Iungsdalsvatnet. Etter en god og hyggelig middag og behagelig overnatting, var det sjøsetting av kajakkene og tur tilbake til bilen. Tidvis i ganske >>>

Map    

Lauvdalsbrea

Date:
04.07.2018

Gøy når ungdommene bestiller topptur! Vi pleier å gå på Lauvdalsbrea hver sommer. Noen ganger går vi fra Lauvdalen (Flævassvegen) men denne gangen startet vi fra Blåbergstølen sørøst for Lauvdalsbrea, innenfor Kråkhamar. Vi gikk inn Breadalen og rundt nordsiden av Lauvdalsbrea og gikk deretter siste del av toppen inn fra vest. Det er vardet et par steder på "kanten" hvor det er greit å klatre opp.

Map