Archive - Date

Collected lists

Bleste - Avstikker fra Gaukelirunden

Date:
27.12.2018
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
2:12h
Distance:
19.4km
Map    

Juletur til Skaugumsåsen

Date:
24.12.2018
Distance:
6.9km

Vidunderlig hyggelig og vakker tur over Djupdalsåsen til Skaugumsåsen. Blåmerket sti fra utfartsparkeringen, og langs østsiden av Semsvannet før den (godt skiltet) tok av til høyre. Stien gikk over toppene og ut til den fantastiske utsikten. Var heldig og fikk med Veronika og Bård. Flott vær og masse snø på trærne. Beste starten på julaften man kan få!

Map    

Ringkollen på racingski

Date:
20.12.2018
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
7.5km

Velkommen til vintelandet! Gikk over Ringkollen fra øst til vest - Det er kjørt en langrennstrasé over toppen!

Map    

Sletthovdun

Date:
12.12.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
2.2km

Map    

Tryvannshøgda

Date:
08.12.2018
Map    

Brennåsen

Date:
05.12.2018
Distance:
2.4km

Map    

Vardåsen

Date:
04.12.2018
Distance:
6.8km
Map    

Mørkganga, Gyrihaugen, Gyrihaugen sør

Date:
27.11.2018
Distance:
8.9km

Fin bred sti opp fra parkeringen i Åsaveien. Veldig bratt ur opp mot Mørkganga. Selve Mørkganga var flott, men vil ikke anbefale den i barfrosten siden den var islagt i store deler! Minimum sikring er gode piggsko, burde også ha klatresele med to sikringsfester til å sikre i wire som er spent opp hele veien (+ tau til å holde i) Veldig vakkert innover mot Gyrihaugen i ettermiddagssola med is og barfrost. Flott utsikt fra toppen av Gyrihaugen Tok en tur innom Gyrihaugen-Sør også - Solnedgangen ruller inn: Hjem forbi Skardtjernet. Flott og ikke bratt sti nedover tilbake til bilen

Map    

Bergsåsen og Furuåsen i Asker

Date:
24.11.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
10.6km

Fin tur på godt skiltet og blåmerkede stier. Startet på Olledalen Skytebane's parkering. Stien starter opp til høyre med en gang. Både Hagahogget utsiktsplass og selve toppen på Bergsåsen er skiltet. Fra toppen på Bergsåsen, følg skilt mot Sandungen S. Nesten nede ved vannet er det et nytt kryss hvor det er greit å følge retningen mot Hovdehytta. Toppen på Furuåsen ligger midt i skogen med null utsikt. Men hvis du vil tikke den av på lista, ta til høyre i krysset 100 m før Hovdehytta, da er det 300 m til toppen av Furuåsen.

Map    

Rognliåsen

Date:
23.11.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
2:36h
Distance:
8.4km

Første vinterdag med skikkelig frost i Bærum. Anne og jeg startet turen i -8,5 grader, klart og solrikt på parkeringen v Øvre Johnsrud. Fulgte veien helt opp til Rognlia, og hilste på sauene - Gammelnorsk sau. Som forklart i andre turbeskrivelser klatret vi forsiktig over to gjerder, og fant benk + flaggstang. Fine fasiliteter, så vi tok en kopp te på toppen. Hjemover fulgte vi blåmerket sti sørover og over Furuåsen - se utsikt herfra i siste bilde. Når vi kom ned på en flate tok vi til venstre på tømmerdrag/vei ned gjennom hogstfeltene tilbake til Gamleveien.

Map