Archive - Date

Collected lists

O-tur rundt Svartåsen

Date:
31.08.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
1:03h
Distance:
4.4km
Map    

Orientering rundt Kuba

Date:
30.08.2019
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:34h
Distance:
3.6km
Map     2 comments

Blåstøyten (Meråker PF100)

Date:
27.08.2019
Distance:
19.3km

Klassetur med en kollega og 2D. Over halvparten snudde ved Reinåa, mens 12 elever var spreke nok til å bli med meg til topps. Utrolig varmt vær så det ble bading i Reinåa på returen. Luksus å komme til ferdig middag på Triangelheimen.

Map    

Våttåsen

Date:
23.08.2019
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:29h
Distance:
3.2km
Map    

Innføringskurs bre (TTF)

Date:
23.08.2019
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
25:00h
Distance:
15.0km

Komprimert grunnkurs bre for TTF med 10 deltakere og 2 instruktører. Mandag 19.aug Samling ved Tikneppen for utdeling og tilpassing av utstyr. Deretter gjennomgang og øving på klemknutegang og rappell. Onsdag 21.aug Samling på Nyhavna for tørrtrening på redning i taulag. Bresprekken var kaiekanten og et semistatisk tau fungerte som sikring (is-skrue/snøanker). Fredag 23.aug Jeg møtte medinstruktør Kari på Melhus og vi kjørte sammen til oppmøte på Krossbu utpå kvelden, etter middag og litt handling på Oppdal. Da alle var på plass ble det tid til litt informasjon om lørdagens aktivitet før vi tok en relativt tidlig kveld. Lørdag 24.aug Etter frokost på hytta ruslet vi inn til Bøverbrean. Innføring og øvelser i stegjernsteknikk før vi delte oss inn i to taulag med fem deltakere i >>>

Map    

O-tur på Øyberga

Date:
22.08.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
1:40h
Distance:
5.5km
Map    

Blåhøa

Date:
18.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:52h
Distance:
23.4km

Etter ei natt på Trollheimshytta var det tid for å komme seg tilbake til bilen i Gjevillvassdalen. Jeg hadde flere alternative ruter i tankene, f.eks. å slå sammen de to siste etappene av trekanten. Eller å plukke flere smultringer rundt Storlifjellet. Men... etter gårdagens kraftanstrengelse fristet det ikke med tung tur i dag. Det ble T-stien tllbake, men en avstikker opp til Blåhøe. Lett å finne god rute fra Riarskare og opp, noe som gjør at man sparer mange høydemeter. Var litt spent på bakken fra hytta til Skallen, men tok det piano i solvarmen og tok meg 2 gode drikkepauser i bakkene. Klokket inn på 1:15. Fin avslutning på ei helg i Trollheimen.

Map    

Falkfangerhøer, Svarthamrer, Mellomfjell og Skallen

Date:
17.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:27h
Distance:
26.1km

Etter ei natt på Gjevilvasshytta var det tid for smultringsfangst på vei til Trollheimshytta. Kjekt med gratisbonger på TT-hyttene etter vinterens turlederinnsats! Planen var å ta 11 nye topper på veien, og det gikk som planlagt. Men... for et slit! En av de tyngste turene jeg har hatt på det jeg kan huske. Problemet var svært kraftig vind som i tillegg la inn kastevinder på toppen. På 3-4 av toppene var det bare så vidt jeg tok sjansen på å gå opp til toppunktet av frykt for å bli blåst over ende. Litt regn gjorde ikke noe fra eller til, men det ble natuligvis glattere på berget. Da jeg bagget Skallen som dagens siste topp var det deilig å komme seg ned i den lange bakken ned til hytta. Normalt sett er det vel denne delen av etappen de fleste gruer seg til.. Overraskende mye >>>

Map    

Grønhøa og Høghøa

Date:
16.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:53h
Distance:
8.9km

Tidlig avreise fra byen etter noen ærender på St. Olav , TT-brygga og jobb. Det var veldig mye trafikk sørover på E6, så jeg tok av på Berkåk og kjørte over Nerskogen. Hørte etterpå at det var Rennebumartnan (på Berkåk) som var årsaken... Kom meg tørrskodd over Grøna og kunne følge sti opp til dagens første smultring. Mye rein i området, men ingen flokk - bare en og en eller to og to. Tok en sving innom luretopp mot nord med solid varde før jeg fant veien til toppen av dagens andre smultring. Grei retur der jeg holdt høyden for å unngå myrene nede i dalen. Vadet rett over Grøna da skoene kunne tørke resten av helga. Fin liten ettermiddagstur i flott turvær. Kjørte videre til Gjevillvasshytta for dusj og treretters middag. :)

Map    

Råbygdmarka O-tur

Date:
14.08.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.0km
Map